ΚΟΣΜΟΣ

Γράμμα επιβάτιδας του Τιτανικού πωλήθηκε για 145.000 ευρώ (pics)

Γράμμα επιβάτιδας του Τιτανικού πωλήθηκε για 145.000 ευρώ (pics)

Ένα γράμμα το οποίο γράφτηκε από επιβάτιδα του Τιτανικού λίγες ώρες πριν τη βύθισή του, δημοπρατήθηκε από βρετανικό οίκο και πωλήθηκε έναντι 145.000 ευρώ!

«Περνάμε πολύ καλά παρά τον αέρα και το κρύο», έγραφε κατά τη διάρκεια του ταξιδιού η Έστερ Χαρτ, για να χαροποιήσει τη μητέρα της που είχε μείνει πίσω στο Έσεξ.

Η Χαρτ ταξίδευε μαζί με τον σύζυγό της, Μπέντζαμιν και την 7χρονη τότε κόρη της, Εύα, με προορισμό τη Νέα Υόρκη. Έδωσε το γράμμα στον Μπέντζαμιν και αυτός το έβαλε στην τσέπη του μπουφάν του. Όταν ο Τιτανικός προσέκρουσε σε παγόβουνο και οι επιβάτες κλήθηκαν να μπουν σε σωστικές λέμβους, ο πατέρας έδωσε το μπουφάν στην κόρη του για να την κρατήσει ζεστή. Ο Μπέντζαμιν χάθηκε μαζί με άλλους 1.521 επιβάτες, ωστόσο η Έστερ και η Εύα διεσώθησαν.

Σε μεγάλη πια ηλικία, η Εύα Χαρτ, η οποία έφυγε από τη ζωή το 1996 σε ηλικία 91 ετών, πούλησε το γράμμα της μητέρας της σε συλλέκτη.

Σήμερα 26 Απριλίου, το γράμμα πέρασε στα χέρια του πλειοδότη που πρόσφερε το διόλου ευκαταφρόνητο ποσό των 145.000 ευρώ για να το αποκτήσει.

Διαβάστε επίσης:

Άλλαξε το όνομά του σε «Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ»