ΚΟΣΜΟΣ

Μαλαισία: Τέλος στις έρευνες από αέρος για το Boeing

Μαλαισία: Τέλος στις έρευνες από αέρος για το Boeing

Επτά εβδομάδες πέρασαν με δεκάδες αεροσκάφη να «χτενίζουν» τον Ινδικό Ωκεανό, αλλά δεν κατάφεραν να εντοπίσουν κάτι που θα τους οδηγούσε στην ανεύρεση του εξαφανισμένου Boeing. Πλέον, οι έρευνες από αέρος σταματούν και θα συνεχιστούν με υποβρύχια επιχείρηση.

Πάνω από 600 στρατιωτικοί από επτά χώρες έβγαλαν μία αναμνηστική φωτογραφία την Τρίτη και άρχισαν να αποχαιρετούν ο ένας τον άλλο. Ολο αυτό το διάστημα μετείχαν στις έρευνες για το αεροσκάφος της Malaysia Airlines, αλλά πλέον αποχωρούν από το Περθ. Στην περιοχή θα παραμείνουν κάποια πλοία για να περισυλλέξουν τυχόν συντρίμμια που μπορεί να βρεθούν στη συνέχεια, αν και όπως παραδέχθηκε ο Αυστραλός πρωθυπουργός, είναι απίθανο να εντοπιστούν στην επιφάνεια της θάλασσας.

Πλέον, η ομάδα έρευνας περνά στην επόμενη φάση: την εντατική υποβρύχια επιχείρηση, στην οποία θα μετάσχουν ιδιώτες και θα κοστίσει περίπου 56 εκατομμύρια δολάρια. Αυτή τη φορά το πεδίο έρευνας γίνεται ακόμη μεγαλύτερο, 60.000 τετραγωνικά χιλιόμετρα του βυθού και η επιχείρηση αναμένεται να διαρκέσει 6-8 μήνες.

Διαβάστε επίσης:

Απαισιοδοξία για τις έρευνες για το χαμένο Boeing