ΚΟΣΜΟΣ

Ρωσία: Εκκενώθηκε ένα χωριό 300 κατοίκων λόγω αλλεπάλληλων εκρήξεων

Ρωσία: Εκκενώθηκε ένα χωριό 300 κατοίκων λόγω αλλεπάλληλων εκρήξεων

Τουλάχιστον 300 κάτοικοι μιας περιοχής στα νοτιοανατολικά της λίμνης Βαϊκάλης, στη Σιβηρία, υποχρεώθηκαν να εγκαταλείψουν τις εστίες τους λόγω των αλλεπάλληλων εκρήξεων και της πυρκαγιάς που εκδηλώθηκε σε μια αποθήκη πυρομαχικών στο Ζαμπαϊκάλσκι Κράι.


"Σημειώθηκαν περίπου 20 εκρήξεις", στην αποθήκη πυρομαχικών του υπουργείου Άμυνας, δήλωσε ο εισαγγελέας της περιοχής Ντένις Κουρότσκιν, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Ιντερφάξ.

Το υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε ότι δεν υπάρχουν θύματα μεταξύ των στρατιωτών. Λόγω της πυρκαγιάς ωστόσο διακόπηκε προσωρινά η κυκλοφορία των τρένων στον Υπερσιβηρικό Σιδηρόδρομο, στο τμήμα μεταξύ της Τσίτα και της Καρίμσκαγια.

Μια πηγή των τοπικών δυνάμεων ασφαλείας είπε ότι οι εκρήξεις προκλήθηκαν από μια δασική πυρκαγιά. Από τις εκρήξεις έσπασαν τα τζάμια στα σπίτια του γειτονικού χωριού Μπόλσαγια Τούρα και οι αρχές απομάκρυναν 300 κατοίκους για λόγους ασφαλείας.

Τέτοιου είδους επεισόδια είναι συχνά στη Ρωσία, όπου οι στρατιωτικές αποθήκες περιέχουν μεγάλες ποσότητες όπλων και πυρομαχικών αλλά οι συνθήκες φύλαξής τους δεν είναι πάντα οι κατάλληλες.

Τον Ιούνιο του 2013 εκκενώθηκε μια πόλη 6.500 κατοίκων στην περιοχή της Σαμάρα λόγω εκρήξεων σε μια αποθήκη πυρομαχικών από τις οποίες έχασε τη ζωή του ένας άνθρωπος.

Τον Οκτώβριο του 2012 μια αποθήκη που περιείχε 4.000 τόνους πυρομαχικών του ρωσικού στρατού εξερράγη στα Ουράλια, σκορπώντας τον τρόμο σε ακτίνα δεκάδων χιλιομέτρων ενώ τον Μάιο του ίδιου χρόνου έξι στρατιώτες σκοτώθηκαν σε παρόμοια έκρηξη στην περιοχή του Νίζνι-Νόβγκοροντ.

Διαβάστε επίσης: Ρωσία: «Οι ΗΠΑ θα αφήσουν έκθετους τους αστροναύτες της»