ΚΟΣΜΟΣ

Τα «πράσινα ανθρωπάκια» της Κριμαίας απέκτησαν τον ύμνο τους

Τα «πράσινα ανθρωπάκια» της Κριμαίας απέκτησαν τον ύμνο τους

Σαρώνουν στο διαδίκτυο οι ορχήστρες στρατού και αστυνομίας – Ο Πούτιν τους βάφτισε «ευγενικούς ανθρώπους»

Οι δημοσιογράφοι τους ονόμασαν «πράσινα ανθρωπάκια» και φαίνεται πως η επιτυχία τους «κλωνοποιείται» και στις Περιφέρειες της Ανατολικής Ουκρανίας, όπου όπως ομολογεί το ίδιο πλέον το Κίεβο έχει χάσει τον έλεγχο, αφού οι κατά τόπους ουκρανικές δυνάμεις «συνεργάζονται σε μεγάλο βαθμό με τους τρομοκράτες».

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν σε άλλη μια από τις ατάκες του, που «έγραψαν», ονόμασε τους Ρώσους οπλίτες, που «στάθηκαν πίσω από την αυτοάμυνα της Κριμαίας», κατά τη διατύπωσή του, «ευγενικούς ανθρώπους», που έδρασαν με επαγγελματισμό και αυτοσυγκράτηση και σε μεγάλο βαθμό εγγυήθηκαν το ομαλό πέρασμα της χερσονήσου από την ουκρανική στη ρωσική κυριαρχία.

Οι «ευγενικοί άνθρωποι» έγιναν πλέον στρατιωτικο-πολιτικός όρος, που χρησιμοποιούν οι Ρώσοι υπουργοί, με πρώτο τον υπουργό Άμυνας Σεργκέι Σοϊγκού, ειδικά όταν θέλουν να εξηγήσουν ότι μια αποστολή πρέπει και μπορεί να εκτελεστεί άψογα, «στην εντέλεια».

Ένας ξύπνιος Αρμένιος επιχειρηματίας από την Αγία Πετρούπολη έσπευσε μάλιστα να κατοχυρώσει την ονομασία, υποσχόμενος υψηλής ποιότητας προϊόντα, που θα παράγονται υπό τον τίτλο «Ευγενικοί άνθρωποι».

Η διάσημη ορχήστρα στρατιωτικών εμβατηρίων Αλεξαντρόφ έγραψε κιόλας τον ύμνο για τους «Ευγενικούς ανθρώπους», που χτυπάει ρεκόρ θεαματικότητας στο ρωσικό Διαδίκτυο.

Τον ύμνο μπορείτε να τον ακούσετε στο παρακάτω βίντεο:

Η Ρωσία ζει, ψυχολογικά τουλάχιστον, μερικές από τις καλύτερες στιγμές των τελευταίων ετών, παρά τα όποια καθημερινά ή άλλα άλυτα προβλήματά της.

Ενδεικτικές είναι οι δημοσκοπήσεις, που δείχνουν συσπείρωση γύρω από τον Β.Πούτιν και την προεδρία του με ποσοστά άνω του 80%, αλλά και επιστροφή σε ρεκόρ 25ετίας στους «δείκτες μέτρησης ευτυχίας».

Πέρυσι και φέτος το 77% των Ρώσων δηλώνει ότι είναι ευτυχισμένο και κατά τους κοινωνικούς ψυχολόγους, δεν υπάρχει αμφιβολία ότι τα ποσοστά αυτά θα μπορούσαν μετά τις τελευταίες εξελίξεις να είναι ακόμη υψηλότερα.

Για πολλούς η «ευτυχία» της Ρωσίας συνδέεται με την ισχύ του ρωσικού στρατού και των σωμάτων ασφαλείας, που για τη συνείδηση της πλειονότητας είναι η εγγύηση της ασφάλειας και της ανάπτυξης της χώρας.

Πάντως οι Ρώσοι στρατιωτικοί φαίνεται πως έχουν πολλά ταλέντα, όπως δείχνει και το προηγούμενο αντίστοιχο δημοφιλές βίντεο με τη διαδικτυακή επιτυχία της χορωδίας του στρατιωτικού σώματος του υπουργείο Εσωτερικών, όπου υπάγεται η ρωσική αστυνομία.

Διαβάστε επίσης:

Πούτιν – Ρέντσι: Συμφώνησαν να εφαρμόσουν τη συμφωνία της Γενεύης

Τι συμβολίζει η αποκατάσταση Ελλήνων της Κριμαίας