ΚΟΣΜΟΣ

Ιταλία: 2.000 μετανάστες αποβιβάστηκαν στη Σικελία

Ιταλία: 2.000 μετανάστες αποβιβάστηκαν στη Σικελία

Περίπου 2000 μετανάστες, μέσα στις τελευταίες 24 ώρες, διέσωσαν το λιμενικό σώμα και το ιταλικό πολεμικό ναυτικό, μεταφέροντας επίσης στα λιμάνια Αουγκούστα και 73 ανήλικα παιδιά, πολλά από τα οποία δεν συνοδεύονταν.

Από την αρχή του 2014 οι ιταλικές ένοπλες δυνάμεις, στο πλαίσιο της επιχείρησης Mare Nostrum, μετέφεραν στις ακτές της Κάτω Ιταλίας (στην Σικελία και στην Καλαβρία) 25.000 μετανάστες προερχόμενους, στην πλειονότητά τους, από τη Λιβύη.

Σε δηλώσεις του για το μεταναστευτικό, ο Ιταλός υπουργός Εσωτερικών Αντζελίνο Αλφάνο τόνισε απόψε ότι «η Ευρώπη είναι παράλογη, διότι επιβάλλει την χορήγηση ασύλου μόνον στη χώρα εισόδου των μεταναστών».

«Εμείς θα δώσουμε άμεσες απαντήσεις: αν ένα άτομο δεν έχει δικαίωμα στο άσυλο, θα το βάλουμε σε ένα αεροπλάνο και θα το επαναπατρίσουμε.
Αν διαπιστωθεί το δικαίωμα ασύλου, θα πρέπει να μπορεί να πηγαίνει όπου θέλει, σε άλλες χώρες της ΕΕ», πρόσθεσε ο υπουργός Εσωτερικών, επικεφαλής του κόμματος Νέα Κεντροδεξιά, το οποίο συμμετέχει στην κυβέρνηση.

Αναφερόμενος στην επιχείρηση Mare Nostrum, ο Αλφάνο τόνισε ότι «η χώρα του τιμά καθημερινά τις υποχρεώσεις της, στην θάλασσα και στην στεριά, με θάρρος και με θυσίες».

Διαβάστε ακόμα:

Πυροσβέστες έπεσαν χέρι – χέρι από τον 13ο όροφο! (video)

Κάμερα κατέγραψε επίθεση φαντάσματος σε άνδρα! (video)

Ηρωικός έφηβος έσωσε άνδρα από αυτοπυρπόληση! (video)

Αγοράκι θυσιάστηκε για να σώσει την αδερφή του από βιασμό! (photos)

Σκηνικό πολέμου στην Ουκρανία με νέους νεκρούς (video+photos)