ΚΟΣΜΟΣ

Ολλανδία: Απελευθερώση για τους ολλανδούς που είχαν απαχθεί στη Νιγηρία

Ολλανδία: Απελευθερώση για τους ολλανδούς που είχαν απαχθεί στη Νιγηρία

Οι τρεις ολλανδοί οι οποίοι είχαν απαχθεί την περασμένη Κυριακή από ενόπλους στη νότια Νιγηρία σε μια πλούσια περιοχή σε πετρέλαιο αφέθηκαν ελεύθεροι , ανακοίνωσαν το Σάββατο τα ολλανδικά μέσα μαζικής ενημέρωσης. Τα ολλανδικά μέσα ενημέρωσης επικαλούνται ένα νιγηριανό που τους συνόδευε και ο οποίος απελευθερώθηκε νωρίτερα αυτή την εβδομάδα.

«Θέλω μόνο να ενημερώσω ότι όλοι είναι ελεύθεροι, ασφαλείς και σε καλή κατάσταση», δήλωσε ο ακτιβιστής για το περιβάλλον Σάνι Οφέχε στην ολλανδική δημόσια τηλεόραση NOS . «Για λόγους ασφαλείας, θα πρέπει να ακολουθήσουμε ορισμένες διαδικασίες, δεν μπορώ να πω περισσότερα αυτή τη στιγμή », είπε ο ίδιος στο τηλεοπτικό δίκτυο NOS .

Ο Οφέχε ήταν μαζί με τους τρεις ολλανδούς όταν απήχθησαν την Κυριακή ενώ ένας άλλος νιγηριανός είχε πέσει θύμα απαγωγής σε άλλη περιοχή. Οι πέντε είχαν απαχθεί στο Δέλτα του Νίγηρα στο δρόμο που οδηγούσε σε νοσοκομείο που χτίστηκε από τον αμερικανικό κολοσσό τους πετρελαίου της εταιρεία Chevron.

Δεκάδες άνθρωποι απήχθησαν κατά το παρελθόν σε αυτήν την άκρως ασταθή περιοχή του Δέλτα του Νίγηρα. Στην πλειοψηφία τους αφέθηκαν ελεύθεροι μετά την καταβολή λύτρων. Λόγω του κινδύνου των απαγωγών στην περιοχή, οι εργαζόμενοι στον τομέα του πετρελαίου πάντα συνοδεύονται από ένοπλες ομάδες προστασίας για τις μετακινήσεις τους. Αυτό όμως δεν συμβαίνει στην περίπτωση των δημοσιογράφων και των λοιπών εργαζομένων ή των απλών πολιτών.

Διαβάστε επίσης:

Νιγηρία: Εντείνονται οι έρευνες για τον εντοπισμό των μαθητριών

Εξοργισμένη η Μισέλ Ομπάμα από την απαγωγή στη Νιγηρία (βίντεο)

Νιγηρία: Οι απαχθείσες μαθήτριες βρίσκονται ακόμα στη χώρα