ΚΟΣΜΟΣ

Λαμπεντούζα: «Η Ευρώπη μας αφήνει μόνους» λέει ο υπ. Εσωτερικών της Ιταλίας

Λαμπεντούζα: «Η Ευρώπη μας αφήνει μόνους» λέει ο υπ. Εσωτερικών της Ιταλίας

Έκκληση προς την Ευρώπη «να φιλοξενήσει τους διασωθέντες» και να σταματήσει «να αφήνει μόνη την χώρα του» απηύθυνε ο Ιταλός υπουργός εσωτερικών Αντζελίνο Αλφάνο, μετά το νέο ναυάγιο το οποίο σημειώθηκε σήμερα το απόγευμα εκατό ναυτικά μίλια νότια της Λαμπεντούζα.


«Η Ευρώπη δεν μας βοηθά. Υπάρχουν πολλοί νεκροί κοντά στην Λιβύη. Τα πλοία μας έχουν μεταβεί στην περιοχή, όπου βοηθούν τους μετανάστες που βρίσκουμε ζωντανούς και περισυλλέγουν τους νεκρούς», σημείωσε ο Αλφάνο.

Η ιταλική δημόσια τηλεόραση Rai μετέδωσε πριν από λίγο ότι οι νεκροί συνεχίζουν να είναι επίσημα δεκατέσσερις. Οι διασωθέντες ξεπερνούν τους διακόσιους ενώ οι αγνοούμενοι, σύμφωνα με τους πρώτους υπολογισμούς προσεγγίζουν επίσης τους διακόσιους.

Στη νέα τραγωδία αναφέρθηκε και ο Ιταλός υπουργός Δικαιοσύνης Αντρέα Ορλάντο: «στην συνολική αντιμετώπιση του μεταναστευτικού και στην καταπολέμηση των δουλεμπόρων υπάρχει ακόμη έλλειμμα συνεργασίας σε ευρωπαϊκό, όπως και σε διεθνές επίπεδο. Αναμένουμε ένα ισχυρό, ουσιαστικό μήνυμα, χρειάζεται ένα ποιοτικό άλμα», είπε.

Διαβάστε επίσης: Ιταλία: Δεκάδες νεκροί μετανάστες σε ναυάγιο στα ανοικτά της Λαμπεντούζα (pics)