ΚΟΣΜΟΣ

Γαλλία: Στη φυλακή ο Κερβιέλ

Γαλλία: Στη φυλακή ο Κερβιέλ

Πίσω από της φυλακής τα σίδερα στη Νίκαια, βρίσκεται πλέον ο πρώην διαπραγματευτής της Societe Generale, Ζερόμ Κερβιέλ, ο οποίος επέστρεψε από την Ιταλία.

«Οδηγήθηκε στη φυλακή της Νίκαιας, μέχρι νεωτέρας» δήλωσε ο εισαγγελέας της πόλης στην νοτιοανατολική Γαλλία, Ερίκ Μπεντός, αφού πρώτα απέρριψε το αίτημα του Κερβιέλ για αναβολή εκτέλεσης της ποινής του.

Ο Κερβιέλ πέρασε τη νύχτα της Κυριακής στο αστυνομικό τμήμα της πόλης Μεντόν, στα γαλλο-ιταλικά σύνορα, μετά τη σύλληψή του τα μεσάνυχτα, όταν και έληγε η διορία για την παρουσίασή του στις Αρχές, προκειμένου να εκτίσει την τριετή ποινή φυλάκισής του.

Υπενθυμίζεται ότι ο πρώην διαπραγματευτής της Societe Generale, ο οποίος δεν πρόβαλε καμιά αντίσταση, είχε καταδικαστεί σε φυλάκιση πέντε ετών, τα δύο με αναστολή, για απάτη που στοίχισε στη γαλλική τράπεζα περίπου 4,9 δισεκατομμύρια ευρώ το 2008.

Ο 37χρονος Κερβιέλ πάντως, το μόνο πρόσωπο που έχει καταδικαστεί στην υπόθεση αυτή, συνεχίζει να κατηγορεί την τράπεζα στην οποία εργαζόταν ότι κάλυπτε τις ενέργειές του πριν στραφεί εναντίον του, ενώ ζήτησε από τον πρόεδρο, Φρανσουά Ολάντ, εγγυήσεις «ασυλίας» για πρόσωπα που μπορούν να καταθέσουν υπέρ αυτού.

Διαβάστε ακόμα:

Δείτε εδώ τα τελίκα αποτελέσματα σε Δήμους και Περιφέρειες

Βρετανία: Έδειρε τον… εαυτό του για να αποφύγει το αλκοτέστ!

Νέα Υόρκη: Ψηλό φορτηγό - κοντή γέφυρα. Λάθος συνδυασμός! (photo+vid)

ΗΠΑ: Μεταμόσχευση καρδιάς από χοίρο σε ανθρώπους!

Νέα Ζηλανδία: Γάτα… dealer άφησε στην πόρτα της ναρκωτικά!