ΚΟΣΜΟΣ

Ο πλουσιότερος Ουκρανός καλεί σε διαδήλωση κατά των φιλορώσων

Ο πλουσιότερος Ουκρανός καλεί σε διαδήλωση κατά των φιλορώσων

Όλους τους εργάτες των εργοστασίων του, να διαδηλώσουν ειρηνικά κατά των φιλορώσων αυτονομιστών που ελέγχουν τις περιοχές του Ντονέτσκ και του Λουχάνσκ και προτίθενται να προχωρήσουν, σύμφωνα με τον ίδιο , σε γενοκτονία στο Ντονμπάς, κάλεσε ο Ουκρανός δισεκατομμυριούχος, Ρινάτ Αχμέτοφ.

«Καλώ τους εργαζομένους μου σε ολόκληρο το Ντονμπάς να βγον και να διαδηλώσουν ειρηνικά μπροστά από τις επιχειρήσεις όπου εργάζονται. Η διαδήλωση θα ξεκινήσει το μεσημέρι, όταν οι σειρήνες θα ηχήσουν σε όλες τις βιομηχανίες του Ντονμπάς, υπέρ της ειρήνης και κατά της αιματοχυσίας», δήλωσε χαρακτηριστικά ο πλουσιότερος άνθρωπος της Ουκρανίας.

Σε αυτό το σημείο αξίζει να σημειωθεί ότι μεγάλη διαδήλωση επρόκειτο να οργανωθεί στη Μαριούπολη, ωστόσο μπροστά στον κίνδυνο «ένοπλοι να ανοίξουν πυρ κατά του πλήθους των ειρηνικών διαδηλωτών», ο Ουκρανός ολιγάρχης αποφάσισε οι διαδηλώσεις να οργανωθούν μπροστά από τα εργοστάσια του Ντονμπάς.

Η Μαριούπολη συγκλονίσθηκε από πολυήμερες συγκρούσεις ανάμεσα σε ένοπλες ομάδες φιλορώσων και τις ουκρανικές δυνάμεις, ενώ η ηρεμία επέστρεψε μετά την παρέμβαση του Ρινάτ Αχμέτοφ.

Ομάδες αόπλων συγκροτήθηκαν από εργαζομένους στις βιομηχανίες του Αχμέτοφ, για να βοηθήσουν στην αποκατάσταση της τάξης στην πόλη των 500.000 κατοίκων, στις ακτές της Αζοφικής Θάλασσας.

Ένδειξη της ισχύος του Ουκρανού, το γεγονός ότι οι εισφορές μόνο της μεταλλουργικής βιομηχανικής μονάδας Ilitch στη Μαριούπολη, αντιστοιχούν στο 25% του συνολικού προϋπολογισμού της περιοχής του Ντονέτσκ.

Όσον αφορά όμως στη διένεξη ανάμεσα στο Κίεβο και τους φιλορώσους αυτονομιστές, ο Αχμέτοφ προσπαθούσε μέχρι σήμερα να κρατήσει μία κατά το δυνατόν ισορροπημένη θέση: από τη μία πλευρά εκφράζει την προσήλωσή του στην Ουκρανία και βοηθά τις αρχές στην αποκατάσταση της τάξης στη Μαριούπολη και από την άλλη φροντίζει να συναντήσει την ηγεσία των φιλορώσων του Ντονέτσκ.

Επιδιώκοντας να παρουσιαστεί ως άνθρωπος της ειρήνης, είχε ζητήσει από τις αρχές του Κιέβου να τερματίσουν τη στρατιωτική επιχείρηση στην ανατολική Ουκρανία και ταυτόχρονα από τους φιλορώσους να εγκαταλείψουν τα σχέδια περί ανεξαρτησίας και να διαπραγματευθούν με το Κίεβο.

Διαβάστε ακόμα:

Χιούστον: Ζητά αποζημίωση από στρίπερ! (photo+videos)

Βρετανία: Η νεκρή γυναίκα του ήταν ακόμα ζωντανή!

Κονέκτικατ: Τη σκότωσε αφαιρώντας της 20 δόντια! Ήταν... (photos+video)

Σερβία: Διασώστες σώζουν ηλικιωμένο από βέβαιο πνιγμό! (video)