ΚΟΣΜΟΣ

Ουκρανία: Συνοριοφύλακες εμπόδισαν λεωφορείο με 38 πρόσφυγες

Ουκρανία: Συνοριοφύλακες εμπόδισαν λεωφορείο με 38 πρόσφυγες

Συνοριοφύλακες της Ουκρανίας δεν επέτρεψαν σε λεωφορείο με 38 πρόσφυγες από το Σλαβιάνσκ να περάσει στη δυτική περιφέρεια της Ρωσίας, Ροστόφ, σύμφωνα με το πρακτορείο Itar-Tass.

Tο περιστατικό συνέβη ανάμεσα στο Ντόνετσκ και το Ιζβαρίνο, τα ξημερώματα του Σαββάτου, όταν 17 γυναίκες και 21 παιδιά, από 2 μηνών έως 12 ετών, προσπάθησαν να διασχίσουν τα σύνορα. Σύμφωνα με τις πληροφορίες της αστυνομίας της περιφέρειας Ροστόφ, τελικά οι πρόσφυγες πέρασαν τα σύνορα πεζοί , διανυκτέρευσαν σε ασφαλές περιβάλλον και συνέχισαν το δρόμο τους προς την πόλη Ευπατορία - την τέταρτη μεγαλύτερη πόλη της Κριμαίας - με λεωφορείο που τους εξασφάλισε η ρωσική πλευρά.

«Οι πρόσφυγες θα παραμείνουν στη Ρωσία για άγνωστο χρονικό διάστημα...Πρέπει να σκεφτούμε τι θα κάνουμε στη συνέχεια. Δεν έχουν κανένα τρόπο για να επιστρέψουν στο Σλαβιάνσκ. Τα σπίτια τους επλήγησαν στις εχθροπραξίες», δήλωσε αξιωματικός της ρωσικής αστυνομίας

Σύμφωνα με το Itar-Tass, χθες, περίπου 150 παιδιά και 25 ενήλικες από την πόλη Σλαβιάνσκ κατέφτασαν στην Κριμαία περνώντας από την νοτιο-ανατολική περιφέρεια της Ουκρανίας.

Διαβάστε επίσης:

Σλαβιάνσκ: Μαζική έξοδος

Αίμα και πάλι στην Ουκρανία. Δύο νεκροί στο Σλάβιανσκ