ΚΟΣΜΟΣ

Ινδία: Ένοχοι 17 αστυνομικοί για τη δολοφονία ενός φοιτητή

Ινδία: Ένοχοι 17 αστυνομικοί για τη δολοφονία ενός φοιτητή

Δεκαεφτά Ινδοί αστυνομικοί κρίθηκαν ένοχοι σήμερα για τη δολοφονία, το 2009, ενός 22χρονου φοιτητή ο οποίος ήταν υπό κράτηση από τις αρχές, μετέδωσε το τηλεοπτικό κανάλι NDTV.

Ο Ραμπόρι Σινγκ, φοιτητής σε μια σχολή διοίκησης επιχειρήσεων, από την πόλη Γκαζίαμπαντ της βόρειας Ινδίας, πυροβολήθηκε από τους αστυνομικούς κοντά στη Ντεχραντούν, την πρωτεύουσα του κρατιδίου Ουταραχάντ. Σε αυτό το συμπέρασμα κατέληξε το Κεντρικό Γραφείο Ερευνών, μια ομοσπονδιακή υπηρεσία που είχε αναλάβει να ερευνήσει τις συνθήκες του θανάτου του νεαρού.

Οι αστυνομικοί υποστήριζαν ότι ο φοιτητής ανήκε σε μια συμμορία εκβιαστών και ότι τον πυροβόλησαν όταν προσπάθησε να διαφύγει, αφού τον είχαν σταματήσει σε ένα σταθμό ελέγχου στα περίχωρα της Ντεχραντούν.

Ωστόσο, από την έρευνα του Κεντρικού Γραφείου διαπιστώθηκε ότι ο Σινγκ είχε πληγεί, από μικρή απόσταση, με 29 σφαίρες και επιπλέον έφερε σημάδια βασανισμού. Δεν υπήρχε επίσης καμία απόδειξη ότι ήταν μέλος κυκλώματος εκβιαστών.

Το δικαστήριο του Νέου Δελχί έκρινε ένοχους και τους 17 αστυνομικούς για δολοφονία, συνωμοσία και καταστροφή αποδεικτικών στοιχείων. Όλοι τους κινδυνεύουν πλέον να καταδικαστούν σε ισόβια κάθειρξη. Ένας άλλος συνάδελφός τους κρίθηκε ένοχος μόνο για καταστροφή αποδείξεων.

Η ποινή που θα επιβληθεί στους κατηγορούμενους θα ανακοινωθεί την Δευτέρα.

Διαβάστε επίσης:

Οι ηγέτες Ρωσίας και Ουκρανίας ζήτησαν να σταματήσει γρήγορα η αιματοχυσία