ΚΟΣΜΟΣ

Πακιστάν: Επτά νεκροί από επίθεση ενόπλων στο διεθνές αεροδρόμιο του Καράτσι

Πακιστάν: Επτά νεκροί από επίθεση ενόπλων στο διεθνές αεροδρόμιο του Καράτσι

Βαριά οπλισμένοι μαχητές επιτέθηκαν σε ένα από τα μεγαλύτερα αεροδρόμια του Πακιστάν στο Καράτσι, χθες Κυριακή, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν συνολικά τουλάχιστον επτά άνθρωποι, σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης.

«Δύο τρομοκράτες σκοτώθηκαν, καθώς και τρεις υπάλληλοι από τις υπηρεσίες ασφαλείας του αεροδρομίου. Νεκροί μετά από την ένοπλη επίθεση στο αεροδρόμιο του Καράτσι είναι επίσης ένας εργαζόμενος των Πακιστανικών Διεθνών Αερογραμμών και ένας υπάλληλος της υπηρεσίας πολιτικής αεροπορίας» μετέδωσε η ιστοσελίδα Geo.tv.

Η ίδια ιστοσελίδα ανέφερε ότι οι ένοπλοι δράστες πέταξαν χειροβομβίδες και άνοιξαν πυρ κατά των δυνάμεων ασφαλείας όταν εισήλθαν στον διάδρομο προσγείωσης του αερολιμένα Τζινάχ. Η επίθεση έγινε σε ένα τερματικό σταθμό που δεν χρησιμοποιείται για τις πολιτικές και εμπορικές πτήσεις, αλλά για ειδικές πτήσεις VIP. «Ο παλιός τερματικός σταθμός του αεροδρομίου του Καράτσι δέχτηκε επίθεση από μαχητές», δήλωσε ανώτερος αξιωματούχος της αστυνομίας.

«Πάνω από έξι ένοπλοι εισέβαλαν στο διάδρομο από την πίσω πλευρά του αεροδρομίου» μετέδωσε επίσης ένας τοπικός ιδιωτικός τηλεοπτικός σταθμός, επικαλούμενος μάρτυρες. Αξιωματούχος της υπηρεσίας πολιτικής αεροπορίας ανέφερε ότι εξ αιτίας της αιματηρής επίθεσης όλες οι πτήσεις που προορίζονταν για το διεθνές αεροδρόμιο του Καράτσι εκτρέπονται σε άλλους προορισμούς. «Όλες οι πτήσεις που προορίζονται για Καράτσι έχουν στραφεί σε άλλες πόλεις», δήλωσε ο εκπρόσωπος της αρχής πολιτικής αεροπορίας. Κανείς δεν έχει αναλάβει την ευθύνη για την επίθεση.

Η επίθεση στο διεθνές αεροδρόμιο του Καράτσι των 18 εκατομμυρίων κατοίκων, που είναι το κύριο εμπορικό κέντρο του Πακιστάν, έγινε ενώ η κυβέρνηση του πρωθυπουργού Ναουάζ Σαρίφ είχε αρχίσει ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις με τους Ταλιμπάν του Πακιστάν για τον τερματισμό της πολύχρονης σύγκρουσης. Σύμφωνα με τα πακιστανικά μέσα ενημέρωσης ο στρατός κλήθηκε να βοηθήσει την δυνάμεις ασφαλείας του αεροδρομίου.

Διαβάστε ακόμα:

Αυστραλία: Ληστής επιτέθηκε σε εργαζόμενο sex shop με ερωτικά παιχνίδια!

Βρετανία: Η πιο… γλυκιά πρόταση γάμου! (photo)