ΚΟΣΜΟΣ

Πακιστάν: Νεκροί οι δράστες της επίθεσης στο αεροδρόμιο του Καράτσι

Πακιστάν: Νεκροί οι δράστες της επίθεσης στο αεροδρόμιο του Καράτσι

Η επίθεση στο αεροδρόμιο του Καράτσι τελείωσε και όλοι οι δράστες είναι νεκροί, ανακοίνωσε σήμερα το πρωί ένας εκπρόσωπος των αστυνομικών αρχών της πόλης, σχεδόν δώδεκα ώρες αφότου βαριά οπλισμένοι Ταλιμπάν, ορισμένοι εκ των οποίων ήταν ζωσμένοι με εκρηκτικά, επιχείρησαν να το καταλάβουν.


Ο στρατός και η αστυνομία θα παραδώσουν τον έλεγχο του αεροδρομίου στην υπηρεσία πολιτικής αεροπορίας το μεσημέρι, δήλωσε ο εκπρόσωπος Σιμπτάιν Ρίζβι.

Η επίθεση ξεκίνησε γύρω στις 23.00, τοπική ώρα της Κυριακής (21.00 ώρα Ελλάδας) και είχε ως αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 24 άνθρωποι, μεταξύ των οποίων και οι δέκα δράστες, σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό που έδωσαν στη δημοσιότητα οι αρχές. Την ευθύνη ανέλαβαν οι Ταλιμπάν του Πακιστάν.

"Η επίθεση τελείωσε, εξοντώσαμε όλους τους επιτιθέμενους στην περιοχή" του αεροδρομίου, είπε ο Ρίζβι στους δημοσιογράφους. Οι άνδρες των δυνάμεων ασφαλείας έδειξαν στους δημοσιογράφους διάφορα όπλα αλλά και τρόφιμα που βρήκαν πάνω στους δράστες.

"Το έργο μας ολοκληρώθηκε και θα παραδώσουμε τον έλεγχο του αεροδρομίου στην πολιτική αεροπορία το μεσημέρι", πρόσθεσε ο εκπρόσωπος.
Τα ξημερώματα ο στρατός είχε ανακοινώσει ότι η μάχη τελείωσε, όμως λίγο αργότερα ακούστηκαν και πάλι πυρά από το χώρο του αεροδρομίου.

Διαβάστε επίσης:

Οι Ταλιμπάν ανέλαβαν την ευθύνη για την επίθεση στο αεροδρόμιο του Καράτσι