ΚΟΣΜΟΣ

Μεξικό: Ανακάλυψαν σορούς 12 βασανισμένων ανδρών!

Μεξικό: Ανακάλυψαν σορούς 12 βασανισμένων ανδρών!

Τις σωρούς 12 ανδρών που έφεραν τραύματα από σφαίρες ανακάλυψαν στο εσωτερικό ενός οχήματος στην πολιτεία Σιναλόα, στο βορειοδυτικό τμήμα του Μεξικό, οι Αρχές.

Καμιά από τις σορούς, που βρέθηκαν από αστυνομικούς στην κοινότητα Σαν Ιγκνάσιο, κοντά στην πόλη Μασατλάν, δεν έχει αναγνωριστεί προς το παρόν. Όλες τους «φέρουν τραύματα από πυροβόλα όπλα», δήλωσε στον Τύπο ο Μάρκο Αντόνιο Ιγκέρα Γκόμες, γενικός εισαγγελέας της πολιτείας Σιναλόα.

Τα θύματα έφεραν επίσης σημάδια από βασανιστήρια, ενώ οι έξι από τους άνδρες αυτούς φορούσαν μαύρα ρούχα και εξαρτύσεις μάχης, αποκάλυψε ο εισαγγελικός λειτουργός, ο οποίος δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να πρόκειται για μέλη κάποιου καρτέλ εμπορίας ναρκωτικών.

Σε αυτό το σημείο αξίζει να σημειωθεί ότι μαύρες στολές φορούν σε ένοπλες επιθέσεις τα μέλη της συμμορίας Σέτας, μιας ομάδας του οργανωμένου εγκλήματος η οποία θεωρείται ο βασικός εχθρός του καρτέλ Σιναλόα, που κυριαρχεί στην ομώνυμη πολιτεία του Μεξικό.

Ο ηγέτης του καρτέλ της Σιναλόα, Χοακίν «Ελ Τσάπο» Γκουσμάν, ο οποίος θεωρούταν ως ο ισχυρότερος παίκτης του λαθρεμπορίου ναρκωτικών παγκοσμίως, συνελήφθη, πάντως, τον Φεβρουάριο στην πόλη Μασατλάν.

Μετά τη σύλληψη του Τσάπο, στη Σιναλόα και στη γειτονική πολιτεία Τσιουάουα καταγράφεται αναζωπύρωση της βίας. Οι δύο μεξικανικές αυτές πολιτείες αποτελούν σημαντικό τμήμα της οδού μεταφοράς ναρκωτικών στις ΗΠΑ, τη μεγαλύτερη αγορά για τους λαθρέμπορους σε παγκόσμιο επίπεδο…

Διαβάστε ακόμα:

Παρίσι: Κατέρρευσε από τις κλειδαριές η γέφυρα των ερωτευμένων! (videos+photos)

Βοσνία: Ζούσε για 11 χρόνια με ένα ψαλίδι στο στομάχι του! (photo)