ΚΟΣΜΟΣ

Ιράκ: Νέα φονική επίθεση σε σιιτική συνοικία της Βαγδάτης

Ιράκ: Νέα φονική επίθεση σε σιιτική συνοικία της Βαγδάτης

Τουλάχιστον 7 άτομα έχασαν τη ζωή τους από έκρηξη παγιδευμένου αυτοκινήτου σε μια αγορά στη συνοικία Σαντρ Σίτι, βόρεια της Βαγδάτης, όπου κατοικούν στην πλειονότητα Σιίτες.

Η έκρηξη σημειώθηκε γύρω στις 18:30 ώρα Ελλάδας, προκαλώντας επίσης τον τραυματισμό 20 ανθρώπων, την ίδια ώρα που οι τζιχαντιστές της σουνιτικής ριζοσπαστικής οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε (ΙΚΙΛ) προσπαθούν να προσεγγίσουν τη Βαγδάτη, αφού έχουν πάρει υπό τον έλεγχό τους πολλές περιοχές στο βόρειο και κεντρικό Ιράκ.

Παράλληλα, η ιρακινή αστυνομία ανακοίνωσε ότι ανακάλυψε τις σορούς 18 μελών των ιρακινών δυνάμεων που είχαν εκτελεστεί, κοντά σε μια πόλη βόρεια της Βαγδάτης.

Τα θύματα, που ανακαλύφθηκαν στα ανατολικά της σουνιτικής πόλης Σαμάρα (110 χιλιόμετρα βόρεια της Βαγδάτης) έφεραν τραύματα από σφαίρες στο κεφάλι και το στήθος, όπως ανέφερε στο Γαλλικό Πρακτορείο ένας αστυνομικός διευθυντής.

Επιπλέον, ένας εικονολήπτης ιρακινού τηλεοπτικού δικτύου σκοτώθηκε και ένας ανταποκριτής του ίδιου δικτύου τραυματίστηκε βόρεια της Βαγδάτης, την ώρα που κάλυπταν την επίθεση των τζιχαντιστών.

Ο Χάλεντ Άλι έχασε τη ζωή του κοντά στη Μπακούμπα, τη μεγαλύτερη πόλη της επαρχίας Ντιγιάλα, έγραψε το δίκτυο Al Ahad TV στον ιστότοπό του, ενώ διευκρίνισε ότι ο συνάδελφός του, Μόατεζ Τζαμίλ, έχει τραυματιστεί. Δεν έχει διευκρινιστεί το πότε ακριβώς σκοτώθηκε ο Άλι.
Οι δύο άνδρες ακολουθούσαν τη σιιτική οργάνωση Ασάιμπ Αλ αλ Χακ, που μεταξύ άλλων βοηθά τις κυβερνητικές δυνάμεις να απωθήσουν την επίθεση των ανταρτών.

«Την ώρα που το Ιράκ αποτελεί θέατρο μιας κλιμάκωσης συγκρούσεων, ο κίνδυνος (αυξάνεται παράλληλα) για τους δημοσιογράφους που καλύπτουν τη σύρραξη», επιβεβαίωσε ο Σάριφ Μάνσουρ, συντονιστής στη Μέση Ανατολή της Επιτροπής για την προστασία των δημοσιογράφων που εδρεύει στη Νέα Υόρκη.

«Καλούμε όλες τις πλευρές να λάβουν όλα τα μέτρα προκειμένου να προστατεύσουν τους δημοσιογράφους και να τους επιτρέψουν να κάνουν τη δουλειά τους», πρόσθεσε.

Διαβάστε ακόμα:

Βρετανία: Έσκασαν τα εμφυτεύματα σιλικόνης στο στήθος της! (photos)

ΗΠΑ: Σκοτώθηκε κάνοντας εμετό έξω από το παράθυρο αυτοκινήτου!