ΚΟΣΜΟΣ

Συναγερμός στη Στοκχόλμη για βόμβα – Σε επιφυλακή η αστυνομία

Συναγερμός στη Στοκχόλμη για βόμβα – Σε επιφυλακή η αστυνομία

Η αστυνομία της Σουηδίας ανακοίνωσε σήμερα ότι έχει δημιουργήσει μια περίμετρο ασφαλείας σε δύο κεντρικές οδικές αρτηρίες στο κέντρο της Στοκχόλμης αφού ένας άνδρας απείλησε να επιτεθεί εναντίον σουηδικών κομμάτων «με επικίνδυνα αντικείμενα».

Ο άνδρας, για τον οποίο η αστυνομία δεν έχει δώσει καμία πληροφορία, «εξέφρασε την οργή του εναντίον των κομμάτων που εκπροσωπούνται στο κοινοβούλιο», πρόσθεσαν οι δυνάμεις ασφαλείας σε ανακοίνωσή τους.

Τα σουηδικά τηλεοπτικά δίκτυα μεταδίδουν εικόνες από τους δύο μπλοκαρισμένους δρόμους στους οποίους είναι έντονη η παρουσία των αστυνομικών.

Ο ιστότοπος της εφημερίδας Aftonbladet αναφέρει ότι ο άνδρας εισήλθε νωρίς το απόγευμα σε ένα κτίριο στο νησί Γκάμλα Σταν, στην παλιά πόλη της Στοκχόλμης, λέγοντας ότι έχει πάνω του μια βόμβα και ότι θέλει να εξαπολύσει επίθεση εναντίον του Κόμματος των Μετριοπαθών του πρωθυπουργού Φρέντρικ Ράινφελντ και του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος.

Οι έδρες των δύο κομμάτων, που βρίσκονται σε γειτονικά κτίρια λίγα μέτρα μακριά από αυτό στο οποίο εισέβαλε ο άνδρας, έχουν εκκενωθεί και γύρω τους έχει δημιουργηθεί μια περίμετρος ασφαλείας.

Διαβάστε επίσης:

Αρχίζει η δίκη Μπερλουσκόνι για το Ρούμπιγκεϊτ