ΚΟΣΜΟΣ

Απελευθερώθηκαν δεκάδες ξένοι απαχθέντες στο Κιρκούκ

Απελευθερώθηκαν δεκάδες ξένοι απαχθέντες στο Κιρκούκ

Απελευθερώθηκαν 44 ξένοι υπήκοοι, που είχαν πέσει θύματα απαγωγής την περασμένη εβδομάδα στην περιοχή Κιρκούκ στο βόρειο Ιράκ, όπως αναφέρει το Τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών.

Μια ομάδα από 44 ξένους υπηκόους, μεταξύ των οποίων είναι τέσσερις Tούρκοι πολίτες που είχαν πέσει θύματα απαγωγής την περασμένη Τετάρτη στο Κιρκούκ του βορείου Ιράκ, απελευθερώθηκαν όπως ανέφερε σήμερα ένας αξιωματούχος του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών.

Σημαντικό ρόλο στην απελευθέρωση των απαχθέντων ξένων υπηκόων, μεταξύ των οποίων είναι Aσιάτες εργάτες και μηχανικοί στον τομέα της εξόρυξης πετρελαίου, έπαιξε η εθνική ομάδα των Τουρκμένων που κατοικεί στην περιοχή ενώ δεν χρειάστηκε να γίνει στρατιωτική επιχείρηση για τον απεγκλωβισμό των ομήρων ανέφερε ο Tούρκος αξιωματούχος

Δεν έδωσε όμως λεπτομέρειες για τις εθνικότητες των απελευθερωθέντων ομήρων.

Εν τω μεταξύ οι σουνίτες αντάρτες συνεχίζουν να κρατούν ως ομήρους 80 Tούρκους μεταξύ των οποίων είναι στρατιώτες διπλωμάτες και παιδιά τους οποίους απήγαγαν πριν από μια εβδομάδα σουνίτες από την Μοσούλη του βορείου Ιράκ. Η τουρκική κυβέρνηση έχει αναφέρει ότι οι όμηροι είναι σώοι και ότι καταβάλει προσπάθειες για να εξασφαλίσει την απελευθέρωσή τους.

Ένοπλοι σουνίτες αντάρτες με επικεφαλής τους μαχητές του Ισλαμικού Κράτους στο Ιράκ και στο Λεβάντε (ΙΚΙΛ), έχουν εξεγερθεί την τελευταία εβδομάδα καταλαμβάνοντας πολλές περιοχές στο βόρειο Ιράκ και απειλώντας με κατακερματισμό τη χώρα.

Διαβάστε επίσης:

Αίγυπτος: Έσπασε το πόδι του ο Μουμπάρακ