ΚΟΣΜΟΣ

Τυνησία: Πα-τέρας έκαψε ζωντανή την 13χρονη κόρη του

Τυνησία: Πα-τέρας έκαψε ζωντανή την 13χρονη κόρη του

Εκατοντάδες διαδηλωτές στους δρόμους της Τύνιδας για να διαμαρτυρηθούν για την φρικτή πράξη ενός πα-τέρα, που έκαψε ζωντανή την κόρη του τον περασμένο Μάιο.

Τουλάχιστον 300 άνθρωποι διαδήλωσαν σήμερα στο κέντρο της Τύνιδας για να καταγγείλουν την φρικτή ενέργεια ενός Τυνήσιου που έκαψε ζωντανή την κόρη του, ηλικίας 13 ετών στα τέλη Μαΐου, επειδή εκείνη περπατούσε στο δρόμο επιστρέφοντας από το σχολείο μαζί με ένα αγόρι.

«Όχι στη βία εναντίον των γυναικών και των παιδιών», «καμία δεν προστατεύεται», «η Έγια είναι θύμα του εξτρεμισμού και του φανατισμού» έγραφαν τα πανό που κρατούσαν οι διαδηλωτές.

«Πρόκειται για ένα απεχθές και τρομακτικό έγκλημα, η πορεία αυτή είναι μια κραυγή απόγνωσης. Φοβάμαι πραγματικά για το μέλλον των παιδιών μας» δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο η Ράντια Άμαρ, μία γυναίκα που συμμετείχε σε αυτήν «την σιωπηλή πορεία για την Έγια», όπως ονομαζόταν το κορίτσι που κάηκε ζωντανό.

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία της ανάκρισης, ο πατέρας του κοριτσιού, που κατοικεί στην Τύνιδα, την περιέλουσε με βενζίνη και έπειτα της έβαλε φωτιά ενώ ήταν ζωντανή καθώς την είχε δει στο δρόμο μαζί με ένα αγόρι, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο εκπρόσωπος της εισαγγελίας Άλαλα Ρούμα.
Ο άνδρας συνελήφθη και η Έγια άφησε την τελευταία της πνοή λίγες ημέρες μετά τη μεταφορά της στο νοσοκομείο.

Η έρευνα συνεχίζεται για να εξακριβωθούν οι ακριβείς συνθήκες του περιστατικού, προσέθεσε ο Ρούμα ο οποίος διευκρίνισε ότι ο πατέρας έχει υποβληθεί σε ψυχιατρική αξιολόγηση.

Οι διοργανωτές της πορείας κάλεσαν τις αρχές και την κοινωνία των πολιτών να «αντιδράσουν προκειμένου αυτά τα απεχθή εγκλήματα να μην γίνονται ποτέ ανεκτά, ποτέ να μη θεωρούνται κάτι το αποδεκτό» και να «προστατεύουν τα δικαιώματα των παιδιών» και των γυναικών «εναντίον κάθε σωματικής επίθεσης ή ακόμα και λεκτικής υπό το πρόσχημα της κηδεμονίας αυτού του προσώπου».

Διαβάστε επίσης:

Φωτογράφος «αράζει» μαζί με μια καφέ αρκούδα! (vid)