ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ: Αποφυλακίζεται ο αστυνομικός που φαντασιωνόταν να μαγειρεύει... γυναίκες!

ΗΠΑ: Αποφυλακίζεται ο αστυνομικός που φαντασιωνόταν να μαγειρεύει... γυναίκες!

Να αποφυλακιστεί άμεσα ένας πρώην αστυνομικός που είχε κριθεί ένοχος για συνωμοσία, με στόχο την απαγωγή γυναικών, τις οποίες ονειρευόταν να… ψήσει και να φάει, διέταξε δικαστήριο της Νέας Υόρκης.

Ο Τζιλμπέρτο Βάλε, ο αποκαλούμενος και «αστυνομικός κανίβαλος», ουδέποτε διέπραξε κάποια από τις φαντασιώσεις του, παρόλα αυτά κρίθηκε ένοχος τον Μάρτιο του 2013, μετά από μια δικαστική διαδικασία γεμάτη με σκαμπρόζικες αποκαλύψεις για τις «ιδιαίτερες» ερωτικές τάσεις του, ενώ κινδύνευε να του επιβληθεί μέχρι και ποινή ισόβιας κάθειρξης.

Ο 30χρονος περνούσε τις ώρες του παρακολουθώντας στο ίντερνετ διάφορους ιστοτόπους με σκηνές βασανιστηρίων και εικονικό μαγείρεμα των γυναικών «θυμάτων». Είχε επίσης αφηγηθεί λεπτομερώς τις φαντασιώσεις του σε κάποια φόρουμ, ζητώντας μάλιστα συμβουλές από άλλους χρήστες.

Ο ομοσπονδιακός δικαστής Πολ Γκαρντίφι, ωστόσο, με μια απόφαση έκτασης 118 σελίδων, έκρινε ότι ο Βάλε δεν ευθύνεται για καμία απαγωγή, ούτε καν για απόπειρα απαγωγής «στον πραγματικό κόσμο».

«Παρά την άκρως ενοχλητική φύση της αποκλίνουσας, εκφυλισμένης σεξουαλικότητάς του, οι συζητήσεις και τα μηνύματα που αντάλλασσε για τα ενδιαφέροντά του αυτά δεν επαρκούν ώστε να στηριχθεί η κατηγορία της συνωμοσίας με σκοπό την απαγωγή», διαπίστωσε ο δικαστής.

Στη σημερινή (1/7) συνεδρίαση του δικαστηρίου, κατά την οποία η εισαγγελία ανακοίνωσε ότι θα υποβάλλει έφεση στην απόφαση, ο Γκαρντίφι διέταξε την αποφυλάκιση του Βάλε με εγγύηση 100.000 δολαρίων, υπό την προϋπόθεση ότι θα ζει με τους γονείς του, μέχρι την εκδίκαση της έφεσης και ότι θα παρακολουθείται από ψυχίατρο.

Από την πλευρά τους, οι συνήγοροι του πρώην αστυνομικού εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για την κρίση του δικαστή. «Η απόφαση αυτή επιβεβαιώνει όσα λέγαμε εξ αρχής, ότι είναι ένοχος μόνο για τις ουδόλως συμβατικές σκέψεις που έκανε (…) Όμως δε βάζεις κάποιον φυλακή για όσα φαντασιώνεται», ανέφερε η δικηγόρος του, Τζούλια Γκάτο.

Ο Βάλε, ο οποίος παρέμεινε στη φυλακή επί 21 μήνες, είχε κατηγορηθεί επίσης για παράνομη είσοδο στα αρχεία της αστυνομίας. Για την κατηγορία αυτή μπορεί να τιμωρηθεί (το ανώτερο) με έναν χρόνο φυλάκισης.

Διαβάστε ακόμα:

Βιέννη: «Ξαναμμένο» ζευγάρι έκανε σεξ σε σταθμό του μετρό! (video)

Αυστραλία: Οι αποκαλύψεις του μοντέλου που «πήγε» με 10.000 άνδρες (photos)

Κίνα: Αστυνομικός «πάρκαρε» ανάμεσα σε δύο κτίρια. Στο δεύτερο όροφο! (photo)

ΗΠΑ: Μηχανή έπεσε από τον ουρανό και προκάλεσε ατύχημα! (video)