ΚΟΣΜΟΣ

Διάσημος παρουσιαστής του BBC καταδικάστηκε για σεξουαλικές επιθέσεις σε ανήλικα κορίτσια

Διάσημος παρουσιαστής του BBC καταδικάστηκε για σεξουαλικές επιθέσεις σε ανήλικα κορίτσια

Πέντε χρόνια και εννιά μήνες φυλάκισης ήταν η ποινή που επέβαλλε το Βρετανικό δικαστήριο σε γνωστό παρουσιαστή του BBC.

Ο Αυστραλός Ρολφ Χάρις υπήρξε παρουσιαστής του γνωστού Βρετανικού Δικτύου γα παραπάνω από 50 χρόνια. Ήταν μουσικός που παρουσίαζε τηλεοπτικές εκπομπές για παιδιά. Ωστόσο, όπως αποδείχθηκε η αγάπη του για αυτά δεν ήταν αγνή, αφού καταδικάστηκε για σεξουαλικές επιθέσεις εναντίων τεσσάρων κοριτσιών, από το 1968 έως το 1986. Το μικρότερο κορίτσι μάλιστα, ήταν ηλικίας 7 ετών.

Ο πρόεδρος του δικαστηρίου Νάιτζελ Σουίνι κατήγγειλε τη διπλή προσωπικότητα του Χάρις, ο οποίος εκμεταλλευόταν τη διασημότητα του για να επιτίθεται σε μικρά κορίτσια.

«Για περισσότερα από 50 χρόνια ήσασταν ένας δημοφιλής παρουσιαστής και μια προσωπικότητα της τηλεόρασης η οποία ήταν γνωστή διεθνώς, ειδικευόσασταν στις παιδικές εκπομπές. Ήσασταν επίσης γνωστός καλλιτέχνης συνεισφέρατε σε καλούς σκοπούς και φιλανθρωπικά έργα», είπε ο Σουίνι.

«Όμως η ομόφωνη απόφαση των ενόρκων πιστοποιεί ότι από το 1969 ως το 1986 διαπράξατε επίσης σεξουαλικά εγκλήματα με θύματα με τα οποία είχατε σημαντική ηλικιακή διαφορά σε όλες τις περιπτώσεις», πρόσθεσε ο δικαστής καταγγέλλοντας την «παντελή έλλειψη τύψεων» του Χάρις.

Ο Ρολφ Χάρις ζει στη Μεγάλη Βρετανία από το 1952 και τον είχε ανακρίνει η Σκότλαντ Γιαρντ τον Νοέμβριο του 2012, πριν από τη σύλληψή του την 28η Μαρτίου στο πλαίσιο των ενταλμάτων σύλληψης για την επιχείρηση «Yewtree».

Διαβάστε ακόμα:

Ουκρανία: Μακελειό με εκατοντάδες νεκρούς

Συμφωνία Γερμανίας- Ιταλίας για τη δημοσιονομική πειθαρχία