ΚΟΣΜΟΣ

Τουρκία: Πολέμιος των τατουάζ ο Ερντογάν

Τουρκία: Πολέμιος των τατουάζ ο Ερντογάν

Δριμεία κριτική σε έναν νεαρό, πολλά υποσχόμενο ποδοσφαιριστή, άσκησε ο Τούρκος πρωθυπουργός, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, εξαιτίας ενός τατουάζ που είχε χτυπήσει στο δεξί του χέρι!

Σύμφωνα με τον Ερντογάν «η ξένη πρακτική των τατουάζ μπορεί να οδηγήσει σε καρκίνο του δέρματος». Το περιστατικό σημειώθηκε κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του Ταγίπ Ερντογάν σε ένα κέντρο προπόνησης της εθνικής ομάδας της Τουρκίας στην Κωνσταντινούπολη όπου συζήτησε και αντήλλαξε χειραψίες με νεαρούς ποδοσφαιριστές.

Σε βίντεο που κυκλοφόρησε στους ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης, μπορεί κανείς να δει και να ακούσει τον Τούρκο πρωθυπουργό, πάντα χαμογελαστό, να φωνάζει στον 18χρονο παίκτη της Γαλατασαράι, Μπερκ Γιλντίζ:

«Τί είναι αυτά τα τατουάζ; Γιατί πληγώνεις το σώμα; Να μην αφήνεις να σε εξαπατούν οι ξένοι. Ο Θεός μας προστατεύει, αυτό θα μπορούσε επίσης να σου προκαλέσει καρκίνο του δέρματος», υπογράμμισε ο Ερντογάν, ενώ οι υπόλοιποι ποδοσφαιριστές ξέσπασαν σε νευρικά γέλια.

Ο πρωθυπουργός της Τουρκίας έγνεψε στον προπονητή της εθνικής ομάδας, Φατίχ Τερίμ και τον πρόεδρο της τουρκικής Ομοσπονδίας ποδοσφαίρου, Γιλντιρίμ Ντεμιρόρεν για να βεβαιωθεί ότι τα επιχειρήματά του ακούστηκαν από όλους.

Ο νεαρός ποδοσφαιριστής Μπερκ Γιλντίζ υποσχέθηκε να αφαιρέσει το τατουάζ.

Διαβάστε επίσης:

Ονδούρα: Τρεις εργάτες κοντά στη λύτρωση