ΚΟΣΜΟΣ

Σουμάχερ: Αυτοί πήγαν να πουλήσουν το φάκελο του!

Σουμάχερ: Αυτοί πήγαν να πουλήσουν το φάκελο του!

Μία ελβετική εταιρεία ελικοπτέρων βρίσκεται πίσω από την προσπάθεια πώλησης του ιατρικού φακέλου του πρωταθλητή, Μίκαελ Σουμάχερ

Ο 45χρονος Μίκαελ Σουμάχερ, μεταφέρθηκε στις 16 Ιουνίου από το νοσοκομείο της Γκρενόμπλ στη Γαλλία σε ένα νοσοκομείο της Λωζάννης στην Ελβετία. Αν και η μεταφορά έγινε οδικώς, η πρώτη επαφή ήταν με την αεροπορική εταιρεία, σύμφωνα με πληροφορίες.

Η εκπρόσωπος του Σουμάχερ, η Σαμπίνε Κεμ, δήλωσε τον περασμένο μήνα ότι τα ιατρικά αρχεία του είχε «σαφώς κλαπεί» και προσφέρονταν προς πώληση.

Προειδοποίησε δε ότι οι ποινικές διώξεις θα είναι σκληρές αν αγοραστούν ή δημοσιευτούν στοιχεία από το φάκελο.

Τα ιατρικά αρχεία, που λέγεται ότι αποτελούνται από λίγες σελίδες γραμμένες από τους γιατρούς του στην γαλλική πόλη Γκρενόμπλ, προφανώς προσφέρονται προς πώληση σε μέσα ενημέρωσης σε όλη την Ευρώπη προς 50.000€.

Τώρα, γαλλικά και ελβετικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι η εισαγγελία στη Γκρενόμπλ ψάχνει έναν υπολογιστή του οποίου η διεύθυνση IP έχει εντοπιστεί σε μια ελβετική εταιρεία ελικοπτέρων,από το οποίο απεστάλησαν τα ιατρικά αρχεία, ενώ οι γιατροί του πρώην πρωταθλητή εξέταζαν τον τρόπο που θα μεταφερόταν στη Λωζάνη.

Η τελευταία εξέλιξη προέκυψε στην γαλλική εφημερίδα Le Dauphine Libere, και τα μέσα ενημέρωσης της Ελβετίας δήλωσαν ότι είχε επιβεβαιωθεί από τον εισαγγελέα στην Γκρενόμπλ.

Οι υποψίες είχαν αρχικά πέσει στο νοσοκομείο στην Γκρενόμπλ και το πλήρωμα του ασθενοφόρου που τον μετέφερε εκτός συνόρων.

Διαβάστε επίσης: Εντείνεται η αγωνία για τον «Σούμι» - Επικοινωνεί αλλά…