ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ: Διακοπή χρηματοδότησης σε περίπτωση πραξικοπήματος στο Αφγανιστάν

ΗΠΑ: Διακοπή χρηματοδότησης σε περίπτωση πραξικοπήματος στο Αφγανιστάν

Με διακοπή της οικονομικής βοήθειας προς το Αφγανιστάν απείλησε ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Τζον Κέρι σε περίπτωση απόπειρας παράνομης κατάληψης της εξουσίας στη χώρα.

«Οποιαδήποτε ενέργεια με στόχο να καταληφθεί η εξουσία με μη νόμιμα μέσα θα κόστιζε στο Αφγανιστάν την οικονομική υποστήριξη και την υποστήριξη στον τομέα της ασφάλειας που του παρέχουν οι ΗΠΑ και η διεθνής κοινότητα», δήλωσε ο Κέρι στη διάρκεια του ταξιδιού του προς την Κίνα στη σκιά της μετεκλογικής έντασης ανάμεσα στους δύο υποψηφίους για την αφγανική προεδρία.

«Ενημερώθηκα με τη μεγαλύτερη ανησυχία για πληροφορίες που κάνουν λόγο για διαμαρτυρίες στο Αφγανιστάν (...). Οι ΗΠΑ περιμένουν από τους αφγανικούς εκλογικούς θεσμούς να πραγματοποιήσουν έναν πλήρη και σε βάθος έλεγχο όλων των αληθοφανών κατηγοριών για παρατυπίες» πρόσθεσε ο Κέρι.

Ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας κάλεσε επίσης «όλους τους αφγανούς ηγέτες να διατηρήσουν την ηρεμία ώστε να διαφυλάξουν τις προόδους της τελευταίας δεκαετίας καθώς και την εμπιστοσύνη του αφγανικού λαού».

Διαβάστε επίσης:

ΗΠΑ-Γαλλία θέλουν νέα μέτρα κατά της Ρωσίας