ΚΟΣΜΟΣ

«Λουτρό αίματος» στη Λωρίδα της Γάζας

«Λουτρό αίματος» στη Λωρίδα της Γάζας

Εντείνονται οι φόβοι για νέο λουτρό αίματος στη Μέση Ανατολή, με το Ισραήλ να εξαπολύει νέα αεροπορική επιχείρηση κατά της Λωρίδας της Γάζας και να αφήνει ανοιχτό ακόμα και το ενδεχόμενο χερσαίας επιχείρησης κατά της Χαμάς, δίνοντας μάλιστα το «πράσινο φως» για την ανάκληση έως 40.000 εφέδρων στα όπλα.

Σε πλήρη εξέλιξη είναι η μεγαλύτερη επιχείρηση του Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας από το 2012.

Μόνο το βράδυ της Τρίτης προς Τετάρτη η ισραηλινή αεροπορία ανακοίνωσε ότι χτύπησε 160 «τρομοκρατικά σημεία» στη Γάζα με τον απολογισμό να κάνει λόγο για τουλάχιστον 25 νεκρούς, ανάμεσα στους οποίους και επτά παιδιά, και 150 τραυματίες.

Από την πλευρά τους οι παλαιστίνιοι της Χαμάς απαντούν με ρίψεις ρουκετών από τη Λωρίδα της Γάζας με στόχο ισραηλινές πόλεις. Το πρωί σειρήνες ακούστηκαν εκ νέου στο Τελ Αβίβ με το αντιαεροπορικό σύστημα «Σιδερένιος Θόλος» να καταρρίπτει πέντε ρουκέτες που εκτοξεύτηκαν από τα παλαιστινιακά εδάφη.

Ο Μπέντζαμιν Νετανιάχου σε τηλεοπτικό διάγγελμα ανακοίνωσε ότι οι συνεχιζόμενες επιθέσεις με στόχο ισραηλινές πόλεις «δεν θα γίνει ανεκτή».

«Επομένως έχω δώσει εντολή στον στρατό να διευρύνει την επιχείρησή του κατά των τρομοκρατών της Χαμάς και κατά των άλλων τρομοκρατικών οργανώσεων που δρουν στη Γάζα» πρόσθεσε.

Διαβάστε επίσης: Ρουκέτες εκτοξεύει η Χαμάς στην Ιερουσαλήμ