ΚΟΣΜΟΣ

Ουκρανία: Ένας νεκρός από οβίδα στο Ντόνετσκ

Ουκρανία: Ένας νεκρός από οβίδα στο Ντόνετσκ

Ένας άνθρωπος σκοτώθηκε σε ένα μικρό ρωσικό χωριό από οβίδα που ερρίφθη από την Ουκρανία, ανέφεραν σήμερα οι τοπικές αρχές, απειλώντας και πάλι με αντίποινα από τη Μόσχα σε βάρος του Κιέβου.


"Γύρω στις 9.20 μια οβίδα έπληξε το Ντονέτσκ (ρωσικό χωριό). Δύο σπίτια υπέστησαν ζημιές, ένας άνθρωπος σκοτώθηκε", δήλωσε ο Αλεξάντερ Τίτοφ, ο εκπρόσωπος των τοπικών αρχών του Ροστόφ. Σύμφωνα με το πρακτορείο Ιτάρ-Τας, άλλος ένας ηλικιωμένος κάτοικος του χωριού τραυματίστηκε.

Η Ρωσία θα απαντήσει "με συγκεκριμένες ενέργειες" αφού ερευνήσει τις συνθήκες κάτω από τις οποίες σημειώθηκε το περιστατικό αυτό, δήλωσε ο υφυπουργός Εξωτερικών Γκριγκόρι Καράσιν στο πρακτορείο RIA Novosti. Το γεγονός αυτό "υποδηλώνει ότι υπάρχει μια επικίνδυνη κλιμάκωση στα σύνορα", πρόσθεσε ο Καράσιν κάνοντας λόγο για "αυξημένο επίπεδο κινδύνου" για τους Ρώσους κατοίκους της μεθορίου.

Το χωριουδάκι Ντονέτσκ, συνονόματο με την ουκρανική πόλη του ενός εκατομμυρίου κατοίκων, είναι μια μικρή κοινότητα πολύ κοντά στα σύνορα της Ρωσίας με την επαρχία του Λουχάνσκ, στην ανατολική Ουκρανία, όπου οι φιλορώσοι αυτονομιστές αντάρτες και οι δυνάμεις ασφαλείας του Κιέβου μάχονται για τον έλεγχο των μεθοριακών διαβάσεων.

Το Σάββατο η Μόσχα είναι ανακοινώσει ότι "επιφυλάσσεται" να λάβει όλα τα αναγκαία μέτρα για να υπερασπιστεί τα εδάφη της μετά από τα πυρά που υποστηρίζει ότι δέχτηκαν Ρώσοι συνοριοφύλακες από Ουκρανούς. Το Κίεβο από την πλευρά του έκανε λόγο για "προβοκάτσια" και κατηγόρησε τους Ρώσους ότι εκείνοι εκτόξευσαν ένα βλήμα όλμου εναντίον Ουκρανών συνοριοφυλάκων.

Διαβάστε επίσης: Ουκρανία: Δεν θα πάει στον τελικό του μουντιάλ ο Ποροσένκο