ΚΟΣΜΟΣ

Συντριβή αεροσκάφους στην Ουκρανία (pic&vid)

Συντριβή αεροσκάφους στην Ουκρανία (pic&vid)

Ένα επιβατικό αεροσκάφος των αερογραμμών της Μαλαισίας συνετρίβη στον εναέριο χώρο της Ουκρανίας, κοντά στα σύνορα με τη Ρωσία, μετέδωσε το πρακτορείο Ιντερφάξ επικαλούμενο πηγές της υπηρεσίας πολιτικής αεροπορίας.

Σύμφωνα με το Ιντερφάξ το αεροσκάφος τύπου Μπόινγκ μετέφερε 295 ανθρώπους και εκτελούσε πτήση από το Άμστερνταμ για την Κουάλα Λουμπούρ.

cegrab-20140717-162506-678-1-522x293

Ανοιχτά όλα τα σενάρια

Σύμφωνα με πληροφορίες η περιοχή στην οποία κατέπεσε το αεροσκάφος καταλαμβάνεται από αυτονομιστές και είναι αρκετά κοντά στο Ντόνετσκ.

Πληροφορίες κάνουν λόγο για κατάρριψη του αεροσκάφους από αντάρτες, που θεώρησαν ότι ήταν ρωσικό μαχητικό.

Εκπρόσωπος των Μαλαισιανών αερογραμμών επιβεβαίωσε ότι η πτήση MH17, η οποία απογειώθηκε από το Άμστερνταμ στις 12.14 τοπική ώρα, έχασε επαφή με τα ραντάρ.

malaysian1

Το πρακτορείο Interfax μεταδίδει ότι Ουκρανός σύμβουλος του υπουργείου Εσωτερικών επιβεβαίωσε μέσω Facebook ότι οι 280 επιβάτες και το 15μελες πλήρωμα είναι νεκροί από την συντριβή του αεροπλάνου και κάνει λόγο για κατάρριψη του αεροπλάνου από πύραυλο Buk εδάφους - αέρος αυτονιμιστών.

Οι αυτονομιστές της περιοχής που κατέπεσε το αεροπλάνο αρνούνται ανάμειξης στην κατάρριψη του και δηλώνουν ότι δεν έχουν τέτοια συστήματα πυραύλων Buk, σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο Interfax.

Σοβαρές αναταράξεις και σε χρηματοοικονομικό επίπεδο, ήδη πεσμένος εμφανίζεται ο ευρωπαϊκός δείκτης FTSE και το χρηματιστήριο της Γερμανίας και της Γαλλίας, μετά την ανακοίνωση της κατάρριψης του αεροσκάφους σύμφωνα με τα ρωσικά μέσα.