ΚΟΣΜΟΣ

Πνίγεται στο αίμα η Γάζα- Ζητούν διακοπή εχθροπραξιών (pics+video)

Πνίγεται στο αίμα η Γάζα- Ζητούν διακοπή εχθροπραξιών (pics+video)

Η Διεθνής Επιτροπή του Ερυθρού Σταυρού (ΔΕΕΣ) ανακοίνωσε σήμερα ότι τέθηκε σε ισχύ μια διακοπή των εχθροπραξιών σε αρκετές ζώνες στην Λωρίδα της Γάζας, για να επιτραπεί η διέλευση ανθρωπιστικών αυτοκινητοπομπών.


Η διακοπή αυτή των εχθροπραξιών μεταξύ της Χαμάς και του ισραηλινού στρατού θα επιτρέψει κυρίως την απομάκρυνση των τραυματιών από το προάστιο Σατζάγια, το οποίο βρίσκεται ανατολικά της πόλης της Γάζας, και από το Χουζάα, το οποίο βρίσκεται στο νότιο τμήμα του παλαιστινιακού θύλακα, διευκρίνισε η εκπρόσωπος της ΔΕΕΣ, Σεσίλια Γκόιν.

"Μια αυτοκινητοπομπή με επτά ασθενοφόρα και δύο αυτοκίνητα του Ερυθρού Σταυρού εισήλθε στην Σατζάγια για να απομακρύνει τους τραυματίες", πρόσθεσε η ίδια.
Σύμφωνα με έναν απολογισμό της ΔΕΕΣ που δημοσιοποίησε μέσω Twitter, η αναστολή των εχθροπραξιών αφορά και μια τρίτη ζώνη, στο βόρειο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας, στην Μπέιτ Χανούν, η οποία βρίσκεται κοντά στην ισραηλινή μεθόριο.

Η Σατζάγια υπέστη έναν σφοδρό βομβαρδισμό από τον ισραηλινό στρατό, ο οποίος θεωρεί το προάστιο αυτό ως μια από τις βάσεις της Χαμάς. Την Κυριακή περισσότεροι από 70 Παλαιστίνιοι έχασαν την ζωή τους εκεί.

Ανώτατος αξιωματούχος του ΟΗΕ για τα ανθρώπινα δικαιώματα καταδίκασε τις στρατιωτικές ενέργειες του Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας, λέγοντας ότι τα εγκλήματα πολέμου μπορεί να έχουν διαπραχθεί.

Η Navi Pillay, είπε νωρίτερα ότι έχει ήδη ξεκινήσει επείγουσα συζήτηση στο Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ στη Γενεύη αφού η στρατιωτική επίθεση του Ισραήλ δεν είχε κάνει τίποτα για να προστατεύσει τους αμάχους.

Τουλάχιστον 649 Παλαιστίνιοι και 31 Ισραηλινοί έχουν σκοτωθεί τις τελευταίες 15 ημέρες της μάχης, σύμφωνα με αξιωματούχους.

Ένας αλλοδαπός εργάτης στο νότιο Ισραήλ σκοτώθηκε σήμερα όπως ανακοίνωσε η αστυνομία.

Ο ΟΗΕ αναφέρει ότι περίπου το 74% από αυτούς που σκοτώθηκαν στη Γάζα είναι άμαχοι, ενώ ιατρικές μονάδες είναι μεταξύ των εγκαταστάσεων που επλήγησαν από τις αεροπορικές επιδρομές.

Δείτε τις εικόνες και βίντεο

Διαβάστε επίσης: Λωρίδα της Γάζας: Σε εξέλιξη μάχη Ισραηλινών-Παλαιστινίων σε νοσοκομείο