ΚΟΣΜΟΣ

Air Algerie: Το πλήρωμα του μοιραίου αεροπλάνου ζήτησε να επιστρέψει

Air Algerie: Το πλήρωμα του μοιραίου αεροπλάνου ζήτησε να επιστρέψει

«Πολλές εβδομάδες ίσως διαρκέσει» η ανάλυση των μαύρων κουτιών του αεροσκάφους της Air Algérie που κατέπεσε στο Μαλί, όπως γνωστοποίησε ο υπουργός Μεταφορών της Γαλλίας Φρεντερίκ Κουβιγέ - Να γυρίσει πίσω είχε ζητήσει το πλήρωμα.

«Εάν τα στοιχεία είναι αξιοποιήσιμα, η ανάλυσή τους, η αποκωδικοποίησή τους θα απαιτήσει ίσως πολλές εβδομάδες» δήλωσε, διευκρινίζοντας ότι 6 μηχανικοί του γαλλικού Γραφείου Ερευνών και Αναλύσεων (BEA) εργάζονται αποκλειστικά για αυτό.

Την ίδια ώρα, ο υπουργός Εξωτερικών της Γαλλίας Λοράν Φαμπιούς ανέφερε ότι το πλήρωμα του αεροσκάφους της Air Algérie στο οποίο επέβαιναν 118 άτομα, είχε ζητήσει να «γυρίσει πίσω» προτού χαθεί η επικοινωνία και ενώ επικρατούσαν «άσχημες» καιρικές συνθήκες.

«Όλα τα σενάρια θα εξετασθούν στο πλαίσιο της έρευνας. Αυτό που γνωρίζουμε μετά βεβαιότητας είναι ότι ο καιρός ήταν κακός εκείνη τη νύχτα, ότι το πλήρωμα είχε ζητήσει να αλλάξει πορεία, έπειτα να επιστρέψει πίσω, προτού χαθεί η επικοινωνία», δήλωσε ο υπουργός κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

Επιπλέον, ο επικεφαλής της γαλλικής διπλωματίας αναφέρθηκε στη δυσκολία που υπάρχει στο να περισυλλεχθούν οι σοροί των πτωμάτων, όπως είχε δεσμευτεί ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ.

«Η ανάσυρση των σορών των θυμάτων έχει ξεκινήσει. Πραγματοποιείται υπό εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες (...). Οι σοροί έχουν κονιορτοποιηθεί, η ζέστη είναι εξοντωτική», εξήγησε.

Διαβάστε ακόμα:

Ρουμανία: Νηπιαγωγοί χτυπούσαν και έδιναν κρασί σε παιδιά! (video+photos)

Ρωσίδα έτρεχε γυμνή στο αντίθετο ρεύμα! (video)

Γάζα: Τα αθώα θύματα από την παράνοια των βομβαρδισμών (video+photos)