ΚΟΣΜΟΣ

Χαμός στο Λος Άντζελες μετά από απόδραση... τεράστιας χελώνας

Χαμός στο Λος Άντζελες μετά από απόδραση... τεράστιας χελώνας

Ενα διαφορετικό «κυνηγητό» εξαπέλυσε η αστυνομία στην Αλάμπρα του Λος Άντζελες, καθώς κλήθηκε να συλλάβει μία γιγάντια χελώνα, ονόματι Κλαρκ, που βγήκε για... σουλάτσο στους δρόμους της πόλης.


«Η χελώνα προσπάθησε να ξεφύγει, αλλά οι αστυνομικοί μας ήταν ταχύτεροι», ανέφερε σε ανακοίνωσή του το αστυνομικό τμήμα της Αλάμπρα στη σελίδα του στο Facebook.

Η χελώνα ζύγιζε 70 κιλά και χρειάστηκαν τέσσερις αστυνομικοί για να την μεταφέρουν στο περιπολικό. Ο Κλαρκ μεταφέρθηκε σε κέντρο φιλοξενίας ζώων από όπου στη συνέχεια τον ζήτησαν οι ιδιοκτήτες του.

Το να έχει στην κατοχή του κάποιος γιγάντιες χελώνες της ερήμου χωρίς άδεια είναι παράνομο, ωστόσο οι αστυνομία δεν προτίθεται να προσαγάγει τους ιδιοκτήτες του Κλαρκ.

Ο ειδικός Γκάρι Γουίλφονγκ από το Κέντρο Χελώνας της Καλιφόρνιας ταυτοποίησε το είδος του Κλαρκ τονίζοντας ότι πρόκειται για χελώνα sulcata, αφρικανική χελώνα που διαβιεί στις νότιες περιοχές της Ερήμου Σαχάρα.

Οπως δήλωσε στους Los Angeles Times, ο Κλαρκ έμοιαζε σαν άνδρας 18 - 20 ετών, ενώ τόνισε πως «αν το θέλουν πραγματικά (οι χελώνες αυτές) μπορούν να τρέξουν με 1,6 χλμ/ώρα».