ΚΟΣΜΟΣ

Γάζα: Και πάλι παραβίασε το Ισραήλ την εκεχειρία - Ένα παιδί νεκρό

Γάζα: Και πάλι παραβίασε το Ισραήλ την εκεχειρία - Ένα παιδί νεκρό

Η μονομερής επτάωρη "ανθρωπιστική" εκεχειρία ετέθη σε ισχύ στις 10.00 (τοπική ώρα και ώρα Ελλάδος) στη Λωρίδα της Γάζας, αλλά η παλαιστινιακή πλευρά κατηγόρησε το Ισραήλ ότι την παραβίασε βομβαρδίζοντας ένα σπίτι στην πόλη της Γάζας.


Ταυτόχρονα, το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων, επικαλούμενο τις υπηρεσίες πρώτων βοηθειών, μετέδωσε πριν από λίγο ότι ένα παιδί σκοτώθηκε από σφαίρα στη Λωρίδα της Γάζας.

Ενα κοριτσάκι 8 ετών σκοτώθηκε και 30 άνθρωποι τραυματίσθηκαν σήμερα από ισραηλινά πυρά στο δυτικό τμήμα της πόλης της Γάζας μετά την έναρξη της ισχύος της μονομερούς ανθρωπιστικής εκεχειρίας που κήρυξε το Ισραήλ, ανακοίνωσαν οι παλαιστινιακές υπηρεσίες πρώτων βοηθειών.

Οι παλαιστινιακές υπηρεσίες απέδωσαν τα πυρά σε επιδρομή της ισραηλινής αεροπορίας εναντίον κατοικίας στον προσφυγικό καταυλισμό του Σάτι.

Εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού είπε ότι ελέγχει την πληροφορία.

Το Ισραήλ ανακοίνωσε την "ανθρωπιστική" εκεχειρία για να διευκολύνει την πρόσβαση στην ανθρωπιστική βοήθεια και να επιτραπεί σε εκατοντάδες χιλιάδες εκτοπισμένους Παλαιστίνιους να επιστρέψουν στα σπίτια τους.

Η εκεχειρία είναι η όγδοη που κηρύσσει το Ισραήλ από την έναρξη της επίθεσης κατά του παλαιστινιακού θύλακα.

Διαβάστε επίσης:

Επτάωρη εκεχειρία μετά την παραδοχή-σοκ του Ισραήλ