ΚΟΣΜΟΣ

Έμπολα: Πέθανε γιατρός που φρόντιζε ασθενή με τον ιό

Έμπολα: Πέθανε γιατρός που φρόντιζε ασθενή με τον ιό

Ένας γιατρός στο Λάγκος ο οποίος είχε φροντίσει έναν Αμερικανό, ο οποίος έχασε τη ζωή του αφού προσεβλήθη από τον ιό Έμπολα στη Λιβερία, έχει μολυνθεί και ο ίδιος από τον ιό, πράγμα που αυξάνει σε δύο τα κρούσματα της επιδημίας στη μεγαλύτερη πόλη της δυτικής Αφρικής, όπως ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Υγείας της Νιγηρίας.


«Το νέο αυτό κρούσμα είναι ένας από τους γιατρούς που είχαν φροντίσει τον άνθρωπο που είχε έλθει από τη Λιβερία ο οποίος απεβίωσε από τον Έμπολα», δήλωσε ο υπουργός Υγείας Ονγεμπούτσι Τσούκβου.

Ο Πάτρικ Σόιερ, αμερικανός υπήκοος, έφθασε από τη Λιβερία στο αεροδρόμιο του Λάγκος την 20ή Ιουλίου χωρίς να γνωρίζει ότι είχε προσβληθεί από τον ιό, ο οποίος προκαλεί αιμορραγικό πυρετό. Κατέρρευσε στο αεροδρόμιο και μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο του Λάγκος, όπου απεβίωσε πέντε ημέρες αργότερα.

Αυτό ήταν το πρώτο κρούσμα που κατεγράφη στη Νιγηρία. Ως τώρα, η επιδημία του Έμπολα πλήττει κυρίως τρεις άλλες χώρες της δυτικής Αφρικής —την Γουινέα (346 νεκροί) τη Λιβερία (227 νεκροί) και τη Σιέρα Λεόνε (252 νεκροί)—, με έναν απολογισμό που ανερχόταν σε 826 νεκρούς ως την 30ή Ιουλίου επί συνόλου 1.440 κρουσμάτων, σύμφωνα με τον πιο πρόσφατο διαθέσιμο απολογισμό του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ).

Διαβάστε επίσης: Ανησυχία στη Νιγηρία, δεύτερο κρούσμα Έμπολα