ΚΟΣΜΟΣ

Φάρσα η βόμβα στο αεροσκάφος της Qatar Airways (pics+video)

Φάρσα η βόμβα στο αεροσκάφος της Qatar Airways (pics+video)

Έχει ήδη συλληφθεί ένας άντρας

Διαβάστε την ανακοίνωση της εταιρείας για το περιστατικό:

«Η Qatar Airways μπορεί να επιβεβαιώσει ότι η πτήση QR23 από Ντόχα προς Μάντσεστερ,που ήταν ένα Airbus A330-300, προσγειώθηκε με ασφάλεια στο αεροδρόμιο του Μάντσεστερ νωρίτερα από την προγραμματισμένη ώρα άφιξης στις 13.15.

«Υπήρχαν 269 επιβάτες και 13 μέλη πληρώματος της Qatar Airways μέσα στο σκάφος. Το πλήρωμα, απειλήθηκε για ένα ύποπτο αντικείμενο επί του σκάφους και η Qatar Airways έλαβε αμέσως όλα τα απαραίτητα μέτρα για να προειδοποιήσει τις βρετανικές αρχές.

«Το πλήρωμα συνεργάζεται αυτή τη στιγμή με τη βρετανική αστυνομία και απαντούν στα ερωτήματά τους. Η ασφάλεια και η ευημερία των επιβατών και του πληρώματος μας είναι πρώτη μας προτεραιότητα. Δεδομένου ότι αυτό είναι θέμα της αστυνομικής έρευνας, δεν μπορούμε να σχολιάσουμε περαιτέρω αυτή τη στιγμή.»

Σύμφωνα με το Sky News ένας άνδρας παρέδωσε ένα σημείωμα προς τα μέλη του πληρώματος στο οποίο ανέφερε ότι υπήρχε μία «βόμβα» μέσα στο αεροσκάφος.

Ο πιλότοςειδοποίησε τον έλεγχο της εναέριας κυκλοφορίας, πριν το συνοδό πολεμικό αεροσκάφος της RAF απογειωθεί για να επιστρέψει το αεροσκάφος στο αεροδρόμιο.

Σε λιγότερο από ώρα μετά τις πρώτες εκθέσεις, η αστυνομία του Μάντσεστερ επιβεβαίωσε πως ο άντρας έχει συλληφθεί και το περιστατικό ήταν φάρσα.

Διαβάστε επίσης: Ύποπτο αντικείμενο σε αεροσκάφος της Qatar airways; (pics)