ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ: Τα αντίποινα της Ρωσίας θα βλάψουν την οικονομία της

ΗΠΑ: Τα αντίποινα της Ρωσίας θα βλάψουν την οικονομία της

Την πεποίθησή του ότι τα αντίποινα της Ρωσίας στις κυρώσεις που έχει επιβάλει εναντίον της η Δύση, για τις προσπάθειές της να αποσταθεροποιήσει την ανατολική Ουκρανία, θα βλάψουν τη ρωσική οικονομία, εξέφρασε ο οικονομικός σύμβουλος του Λευκού Οίκου, Τζέισον Φέρμαν.

Μιλώντας στους δημοσιογράφους, ο Φέρμαν πρόσθεσε ότι οι δυτικές κυρώσεις εναντίον της Ρωσίας μετά την προσάρτηση της Κριμαίας δεν έχουν αυξήσει την τιμή του πετρελαίου, αλλά ούτε είχαν επιπτώσεις στις αμερικανικές εξαγωγές.

Από την πλευρά του, ο υφυπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Ντέιβιντ Κόεν επεσήμανε ότι η Ουάσινγκτον είναι έτοιμη να επιβάλει νέες κυρώσεις εναντίον της Ρωσίας, αν αυτή δεν αλλάξει στάση και συνεχίσει να υποστηρίζει τους αυτονομιστές αντάρτες στην ανατολική Ουκρανία.

Ο Κόεν πρόσθεσε εξάλλου ότι οι ΗΠΑ έχουν προειδοποιήσει τη Ρωσία για ενδεχόμενη συμφωνία ανταλλαγής πετρελαίου - τροφίμων με το Ιράν, καθιστώντας σαφές ότι η Ουάσινγκτον θα επιβάλλει κυρώσεις εναντίον όσων τυχόν εμπλακούν σε μια τέτοια συμφωνία.

Ο υφυπουργός Οικονομικών υπογράμμισε πάντως ότι ακόμα δεν είναι ξεκάθαρο αν οι δύο χώρες έχουν καταλήξει σε μια τέτοια συμφωνία…

Διαβάστε ακόμα:

Βρετανία: Προσφέρθηκε να αγοράσει φαγητό σε ζητιάνο και του έβγαλε το μάτι!

Νότια Αφρική: Λιοντάρι επιτέθηκε σε οικογένεια! (video)

Βρετανία: Έψαχναν σε παμπ το Άγιο Δισκοπότηρο και βρήκαν μπολ… σαλάτας! (photos)

Βραζιλία: Αυτός είναι ο χειρότερος πόνος που μπορεί να υπομείνει άνθρωπος! (vid+phs)

Σταρ της Premier League απειλούσε να ρίψει οξύ στη φίλη του! (video+photos)

Νέα Ζηλανδία: Ψάρεψαν πτώμα σε συντρίμμια αεροσκάφους!