ΚΟΣΜΟΣ

Γαζά: Αυξάνεται ο αριθμός των νεκρών - Ανάμεσα στα θύματα και παιδιά

Γαζά: Αυξάνεται ο αριθμός των νεκρών - Ανάμεσα στα θύματα και παιδιά

Ακόμη έξι Παλαιστίνιοι, μεταξύ των οποίων τέσσερα παιδιά, σκοτώθηκαν σήμερα σε δύο νέες ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές στη Λωρίδα της Γάζας, ανακοινώθηκε από την παλαιστινιακή υπηρεσία πρώτων βοηθειών.


Συνολικά τουλάχιστον 14 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί σήμερα από τον ισραηλινό σ' αυτό τον παραλιακό παλαιστινιακό θύλακο.

Η Χαμάς ανακοίνωσε πως τρεις υψηλόβαθμοι στρατιωτικοί διοικητές του ένοπλου κλάδου της, των Ταξιαρχιών Εζεντίν αλ-Κάσαμ, σκοτώθηκαν σε επιδρομή της ισραηλινής πολεμικής αεροπορίας σήμερα τα χαράματα στη Ράφα, στο νότιο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας. Πρόκειται για το φόνο των πιο υψηλόβαθμων στελεχών της Χαμάς αφότου το Ισραήλ εξαπέλυσε την επίθεσή του στον παλαιστινιακό θύλακο, στις 8 Ιουλίου.

Στην ανακοίνωσή τους, οι Ταξιαρχίες Εζεντίν αλ-Κάσαμ αναφέρουν πως οι τρεις είναι ο Μοχάμεντ Αμπού Σαμάλα, ο Ραέντ αλ-Άταρ και ο Μοχάμεντ Μπαρχούμ.

Οι δύο πρώτοι ήταν μέλη της ανώτατης στρατιωτικής διοίκησης των Ταξιαρχιών, σύμφωνα με μια παλαιστινιακή πηγή. Ο Αμπού Σαμάλα ήταν ο διοικητής των αλ-Κάσαμ για το νότιο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας.

Η επίθεση αυτή πραγματοποιήθηκε τη μεθεπομένη ενός άλλου αεροπορικού πλήγματος το οποίο είχε στοιχίσει τη ζωή στη σύζυγο και σε ένα γιο του αρχηγού των Ταξιαρχιών αλ-Κάσαμ, του Μοχάμεντ Ντέιφ, ο οποίος εξακολουθεί να βρίσκεται στη ζωή, σύμφωνα με το κίνημά του.

Σύμφωνα με την παλαιστινιακή υπηρεσία πρώτων βοηθειών, ισραηλινή επιδρομή κατέστρεψε εντελώς μια πολυκατοικία της Ράφα και στοίχισε τη ζωή σε επτά Παλαιστινίους. Δεν κατέστη άμεσα σαφές αν οι τρεις στρατιωτικοί ηγέτες περιλαμβάνονται στον απολογισμό αυτό.

Στρατιωτικός εκπρόσωπος δήλωσε πως αεροσκάφη πραγματοποίησαν σήμερα 20 επιθέσεις στη Γάζα, αλλά δεν έκανε γνωστές περισσότερες λεπτομέρειες.

Εξάλλου ένας άνδρας και ένα παιδί 13 ετών σκοτώθηκαν στο βόρειο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας ενώ μια άλλη επιδρομή στον προσφυγικό καταυλισμό του Νουσεϊράτ (κεντρική Λωρίδα της Γάζας) στοίχισε τη ζωή σε έναν Παλαιστίνιο.

Διαβάστε επίσης:

Γάζα: Οκτώ Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν τη νύκτα σε ισραηλινές επιδρομές