ΚΟΣΜΟΣ

Σουδάν: Τρεις νεκροί από συντριβή ελικοπτέρου του ΟΗΕ

Σουδάν: Τρεις νεκροί από συντριβή ελικοπτέρου του ΟΗΕ

Τρία μέλη του πληρώματος έχασαν τη ζωή τους, ενώ ένα ακόμη τραυματίστηκε σοβαρά από συντριβή ελικοπτέρου της ειρηνευτικής αποστολής του ΟΗΕ στο Νότιο Σουδάν.

Η ειρηνευτική αποστολή Minuss ξεκίνησε έρευνα για να διακριβώσει τα αίτια της συντριβής του ελικοπτέρου, το οποίο κατέπεσε στα νότια του Μπέντιου, σε μια εμπόλεμη ζώνη στο βορρά της χώρας.

«Η Minuss επιβεβαιώνει ότι ένα από τα ελικόπτερα Mi-8 συνετρίβη σε απόσταση περίπου 10 χιλιομέτρων νοτίως του Μπέντιου», της πρωτεύουσας της επαρχίας Γιούνιτι, αναφέρεται στην ανακοίνωση, διευκρινίζοντας ότι επέβαιναν σε αυτό τέσσερα άτομα.

Η αποστολή έχασε επαφή με το ελικόπτερο στις 14.28 τοπική ώρα, ενώ εκτελούσε προγραμματισμένη πτήση μεταφοράς φορτίου από το Ουάου στο Μπέντιου.

Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι η ρωσική αεροπορική εταιρεία UTair ανακοίνωσε ότι το ελικόπτερο Mi-8 που είχε νοικιαστεί από τα Ηνωμένα Έθνη για μεταφορά φορτίων στο Νότιο Σουδάν, κατά πάσα πιθανότητα καταρρίφθηκε.

«Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, το ελικόπτερο καταρρίφθηκε με πύραυλο εδάφους-αέρος και κατέπεσε σε απόσταση 3 χιλιομέτρων από το αεροδρόμιο», όπου επρόκειτο να προσγειωθεί, ανέφερε η ιδιοκτήτρια εταιρεία.

Από τα μέσα Αυγούστου σημειώνονται σφοδρές μάχες στη συγκεκριμένη περιοχή μεταξύ του στρατού που παραμένει πιστός στον πρόεδρο του Νοτίου Σουδάν Σάλβα Κιρ και των στασιαστών που στηρίζουν τον πρώην αντιπρόεδρο Ρικ Μάκαρ. Οι διάφορες φυλές της περιοχής έχουν ταχθεί με τη μία ή την άλλη πλευρά. Το Μπέντιου, που έχει αλλάξει χέρια πολλές φορές από τον περασμένο Δεκέμβριο, έγινε θέατρο πολύνεκρων συγκρούσεων και σφαγών, ενώ μεγάλο του μέρος έχει καταστραφεί και ερημωθεί.

Την ίδια ώρα, περισσότεροι από 40.000 άνθρωποι που εκτοπίστηκαν από τις μάχες αλλά και την έλλειψη τροφίμων έχουν καταφύγει σε μια βάση του ΟΗΕ στο Μπέντιου, η οποία όμως πλημμύρισε λόγω των καταρρακτωδών βροχών.

Διαβάστε ακόμα:

Τορόντο: Δε φαντάζεστε γιατί έφαγε από το πάτωμα του μετρό! (video+photos)

Δουβλίνο: Έσπρωξαν τραμ για να απεγκλωβίσουν μαθήτρια! (video)