ΚΟΣΜΟΣ

Ισλαμιστές απειλούν την πρεσβεία της Σερβίας στη Δαμασκό

Ισλαμιστές απειλούν την πρεσβεία της Σερβίας στη Δαμασκό

Η πρεσβεία της Σερβίας στη Δαμασκό δέχθηκε απειλητική επιστολή, με την οποία ζητείται από το τοπικό προσωπικό να πάψει να δουλεύει για τους Σέρβους.


Τα σερβικά ΜΜΕ αποκαλύπτουν ότι η επιστολή βρέθηκε πριν από πέντε ημέρες, στον προαύλιο χώρο της πρεσβείας, από την πλευρά της κεντρικής εισόδου και υπογράφεται από την ISIL (Islamic State of Iraq I Levant).

Όπως ανακοίνωσε το σερβικό υπουργείο Εξωτερικών η επιστολή απευθύνεται στους Σύριους υπαλλήλους που εργάζονται ως τοπικό προσωπικό και στους οποίους δίδεται διορία μίας εβδομάδας για να σταματήσουν να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στους Σέρβους, οι οποίοι χαρακτηρίζονται "εχθροί του Ισλάμ".

Στην επιστολή αναφέρεται επίσης ότι "η πρεσβεία βρίσκεται υπό παρακολούθηση και όποιοι Σύριοι υπάλληλοι δεν την εγκαταλείψουν θα δολοφονηθούν".
Η επιστολή καταλήγει με τον στίχο του Κορανίου "όσους σε πολεμάνε σκότωσέ τους" και την επίκληση "ο Αλλάχ είναι ο προστάτης μας".

Ο υπουργός εξωτερικών της Σερβίας Ίβιτσα Ντάτσιτς επιβεβαίωσε την ύπαρξη απειλητικής επιστολής.

Η πρεσβεία της Σερβίας στη Δαμασκό λειτουργεί με έναν διπλωματικό υπάλληλο (επιτετραμμένο) και πέντε Σύριους που αποτελούν τοπικό προσωπικό. Τον Ιούνιο του 2012, οι υπόλοιποι διπλωματικοί υπάλληλοι μετακινήθηκαν στην σερβική πρεσβεία στη Βηρυτό για λόγους ασφαλείας.

Το υπουργείο Εξωτερικών της Σερβίας ανακοίνωσε ότι "όλες οι πρεσβείες στις κρίσιμες περιοχές -Συρία, Ιράκ, Λιβύη- θα παραμείνουν ανοιχτές και θα συνεχίσουν να λειτουργούν όσο υπάρχουν οι προϋποθέσεις για να εξυπηρετούν τους πολίτες της Σερβίας που ζουν στις χώρες αυτές".

Διαβάστε επίσης: Συρία: Κατάληψη διάβασης στα σύνορα με το Ισραήλ από τους Ισλαμιστές