ΚΟΣΜΟΣ

Ποιος είναι ο επόμενος που θα αποκεφαλιστεί από τους τζιχαντιστές;

Ποιος είναι ο επόμενος που θα αποκεφαλιστεί από τους τζιχαντιστές;

Φρίκη έχει προκαλέσει παγκοσμίως ο αποκεφαλισμός των δύο Αμερικανών δημοσιογράφων, ενώ οι τζιχαντιστές της ISIS απειλούν πως την ίδια μοίρα θα έχει και ένας Βρετανός δημοσιογράφος.

Το «Ισλαμικό Κράτος» προειδοποιεί να εκτελέσει , όπως ανακοίνωσε, τον Ντέιβιντ Κάουθορν Χέινς., που έχει εμφανιστεί στα βίντεο που έχουν δώσει στη δημοσιότητα.

Την ίδια στιγμή, ο υπουργός εξωτερικών της Μ. Βρετανίας Φίλιπ Χάμοντ δήλωσε ότι απέτυχε η προσπάθεια διάσωσης του δημοσιογράφου.

«Δεν επηρεάζει καθόλου τα στρατηγικά μας σχέδια. Αν κρίνουμε ότι τα αεροπορικά πλήγματα θα βοηθήσουν τότε ασφαλώς θα εξετάσουμε (την επιλογή αυτή). Αλλά μέχρι στιγμής δεν έχουμε λάβει κάποια τέτοια απόφαση», δήλωσε ο Χάμοντ στους δημοσιογράφους.

Εν τω μεταξύ, ο Ντέιβιντ Κάμερον έχει συγκαλέσει εκτάκτως σύσκεψη της Cobra για να λάβει αποφάσεις που δεν αποκλείεται να περιλαμβάνουν την συμμετοχή της βρετανικής RAF σε αεροπορικές επιθέσεις στο Ιράκ κατά της ISIS.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Χέινς ήταν υπεύθυνος ασφάλειας της ανθρωπιστικής οργάνωσης Nonviolent Peaceforce στο νότιο Σουδάν.

Από τον Φεβρουάριο έως τον Αύγουστο του 2012, ο Χέινς εργάστηκε για την οργάνωση γεγονός που επιβεβαιώνεται.

Η ακριβής ημερομηνία της απαγωγής του Χέινς δεν είναι γνωστή, υπολογίζεταιι όμως ότι έγινε στις αρχές του 2013 στη Συρία.


Συνεργάτης του Χέινς στην οργάνωση είχε δηλώσει πρόσφατα στο NBC: « Ο συνάδελφος που είχε απαχθεί μαζί με τον Χέινς αφέθηκε ελεύθερος, ελπίζουμε να συμβεί το ίδιο και με τον Ντέηβιντ».

Οι τζιχαντιστές κρατούν ομήρους πάνω από 80 άτομα, μεταξύ των οποίων οι 40 είναι δημοσιογράφοι.
Το δυσάρεστο είναι, πως πληροφορίες αναφέρουν, πως και ο δεύτερος εκτελεστής είναι βρετανός.

Διαβάστε επίσης:

Απέτυχε προσπάθεια διάσωσης Βρετανού ομήρου των τζιχαντιστών

Αυθεντικό το βίντεο του αποκεφαλισμού του δημοσιογράφου (pics+video