ΚΟΣΜΟΣ

Βοσνία: Τέσσερις ανθρακωρύχοι που είχαν εγκλωβιστεί είναι νεκροί

Βοσνία: Τέσσερις ανθρακωρύχοι που είχαν εγκλωβιστεί είναι νεκροί

Τέσσερις ανθρακωρύχοι που ήταν παγιδευμένοι από χθες σε ορυχείο στην πόλη Ζένιτσας της Βοσνίας – Ερζεγοβίνης δεν επέζησαν, δήλωσε πριν από λίγο ο αντιπρόεδρος της Κροατο-Μουσουλμανικής Ομοσπονδίας της Βοσνίας, Μίρσαντ Κέμπο προσθέτοντας ότι ένας συνάδελφός τους παραμένει εγκλωβισμένος και δεν έχουν καταφέρει να τον εντοπίσουν τα σωστικά συνεργεία.


Νωρίτερα ο πρόεδρος του συνδικάτου ανθρακωρύχων της Κροατο-Μουσουλμανικής Ομοσπονδίας, Σίναν Χούσιτς επικαλούμενος πληροφορίες από μέλη σωστικών συνεργείων είχε ανακοινώσει ότι πέντε ανθρακωρύχοι έχασαν τη ζωή τους.

Οι ομάδες διάσωσης απεγκλώβισαν 29 από τους συνολικά 34 ανθρακωρύχους που παγιδεύθηκαν χθες στο ορυχείο Ρασποτότσιε, στη Ζένιτσα, όταν από σεισμό μετρίου μεγέθους προκλήθηκε έκρηξη αερίου και κατέρρευσαν στοές.

Στην περιοχή βρίσκονται ειδικοί διασώστες και ιατρικές ομάδες. Την επιχείρηση διάσωσης παρακολούθησαν μέλη των οικογενειών των ανθρακωρύχων, συνάδελφοι και φίλοι τους.

Το τμήμα επειγόντων περιστατικών του νοσοκομείου της Ζένιτσας, όπου χθες μεταφέρθηκαν δύο ανθρακωρύχοι με ελαφρά τραύματα είναι σε πλήρη ετοιμότητα για να δεχθεί τους απεγκλωβισμένους.

Διαβάστε επίσης: Βοσνία: 34 ανθρακωρύχοι είναι παγιδευμένοι σε στοά ορυχείου βάθους 600 μέτρων