ΚΟΣΜΟΣ

Η γραφειοκρατία υποχρέωσε αεροσκάφος με Αμερικανούς να προσγειωθεί στο Ιράν

Η γραφειοκρατία υποχρέωσε αεροσκάφος με Αμερικανούς να προσγειωθεί στο Ιράν

Ένα μισθωμένο αεροσκάφος που αναχώρησε από την αμερικανική αεροπορική βάση του Μπάγκραμ στο Αφγανιστάν με προορισμό το Ντουμπάι έλαβε εντολή να κατευθυνθεί προς το Μπαντάρ Αμπάς του Ιράν εξαιτίας «ενός γραφειοκρατικού ζητήματος», δήλωσε σήμερα αξιωματούχος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

«Ένα μισθωμένο αεροσκάφος της εταιρείας Fly Dubai (που είχε αναχωρήσει) από την αεροπορική βάση του Μπάγκραμ (με προορισμό) το Ντουμπάι έλαβε εντολή να κατευθυνθεί στο Μπαντάρ Αμπάς του Ιράν σήμερα εξαιτίας ενός γραφειοκρατικού ζητήματος», είπε.

«Αντίθετα με τις πληροφορίες του Τύπου, το αεροπλάνο αυτό δεν αναγκάστηκε να προσγειωθεί από τον ιρανικό στρατό», πρόσθεσε ο ίδιος. «Το θέμα φαίνεται να έχει λυθεί και ελπίζουμε ότι το αεροπλάνο θα μπορέσει να αναχωρήσει σύντομα», υπογράμμισε.

Νωρίτερα η αμερικανική εφημερίδα Washington Post είχε αναφέρει ότι ιρανικά μαχητικά αεροσκάφη είχαν αναγκάσει ένα αεροπλάνο το οποίο μετέφερε περίπου 100 Αμερικανούς και πιθανόν δύο Καναδούς να προσγειωθεί στο Ιράν. Η εφημερίδα είχε προσθέσει ότι το αεροπλάνο αυτό είχε ναυλωθεί από το Πεντάγωνο.

Τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου το ναυλωμένο αεροσκάφος απογειώθηκε τελικά από το ιρανικό αεροδρόμιο Μπαντάρ Αμπάς

Διαβάστε επίσης:

Σιέρα Λεόνε: Τετραήμερη απαγόρευση κυκλοφορίας λόγω Έμπολα