ΚΟΣΜΟΣ

Ο τζιχαντιστής «Τζον» εργαζόταν ως φιλάνθρωπος (pics)

Ο τζιχαντιστής «Τζον» εργαζόταν ως φιλάνθρωπος (pics)

Ο τζιχαντιστής δολοφόνος Τζον που φέρεται να ήταν ο δήμιος τωνΑμερικανών δημοσιογράφων James Foley και Steven Sotloff, εργαζόταν ως συλλέκτης φιλανθρωπιών στη Βρετανία

Ο Βρετανός δολοφόνος, που πιστεύεται ότι είναι υπεύθυνος για τις δολοφονίες των Αμερικανών δημοσιογράφων James Foley και Steven Sotloff, ήταν υπό παρακολούθηση από τις υπηρεσίες πλήροφοριών αφού συνήθιζε να συλλέγει χρήματα για αραβικές φιλανθρωπικές οργανώσεις με έδρα το Λονδίνο ενώ φαίνεται να έχει ασπαστεί το ριζοσπαστικό Iσλάμ »σχεδόν εν μία νυκτί».

Πηγές της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας πρόσθεσαν ότι γνωρίζουν τις ταυτότητες των τεσσάρων βρετανών τζιχαντιστών, γνωστών και ως «The Beatles» - και ετοιμάζονται να κινηθούν κατά 12 υπόπτων που πιστεύεται ότι στηρίζουν μέσα από το Ηνωμένο Βασίλειο.

«Η βρετανική υπηρεσία πληροφοριών εντόπισε ποιος ήταν αυτός ο άνθρωπος και γνωρίζει τι ακριβώς έκανε κατά το παρελθόν», δήλωσε πηγή της υπηρεσίας.

«Είχε επίσης ερευνηθεί πριν φύγει στο εξωτερικό. Εκείνη την εποχή θεωρήθηκε ακίνδυνος αφού έκανε διάφορες φιλανθρωπίες για Άραβες».

Η είδηση ​​βγήκε αφού ανακοινώθηκε ότι ο Ντέιβιντ Κάμερον ανακοίνωσε ότι η Βρετανία θα εξοπλίσει και θα εκπαιδεύσει τους Κούρδους που αντιστέκονται στους τζιχαντιστές στο βόρειο Ιράκ.

Δείε τις εικόνες

Διαβάστε επίσης: Η Βρετανία στέλνει όπλα στις κουρδικές δυνάμεις