ΚΟΣΜΟΣ

Γερμανία: Το Βερολίνο δεν γνωρίζει για παραδόσεις ΝΑΤΟϊκών όπλων στο Κίεβο

Γερμανία: Το Βερολίνο δεν γνωρίζει για παραδόσεις ΝΑΤΟϊκών όπλων στο Κίεβο

Η γερμανική κυβέρνηση δεν διαθέτει πληροφορίες για χώρες που να εξοπλίζουν την ουκρανική κυβέρνηση, δήλωσε σήμερα εκπρόσωπος της καγκελαρίου Άγγελα Μέρκελ ερωτηθείς σχετικά με τα σχόλια του ουκρανού υπουργού Άμυνας ότι κάποιες χώρες μέλη του ΝΑΤΟ προχώρησαν σε παραδόσεις όπλων προς τη χώρα του.


"Το ερώτημα για το αν στέλνονται όπλα θα πρέπει να απευθυνθεί στις χώρες που υποτίθεται ή που φέρεται ότι το κάνουν. Δεν είμαστε μία από αυτές τις χώρες και δεν γνωρίζω κάτι τέτοιο", δήλωσε ο εκπρόσωπος της Μέρκελ Στέφεν Ζάιμπερτ.

Ο υπουργός Άμυνας της Ουκρανίας Βαλέρι Χελετέι δήλωσε την Κυριακή ότι οι χώρες του ΝΑΤΟ εξοπλίζουν τη χώρα του για να την βοηθήσουν να αντιμετωπίσει τους φιλορώσους αυτονομιστές ύστερα από τις διμερείς συναντήσεις νατοϊκών υπουργών Άμυνας, όπως είπε ο ίδιος, στη διάρκεια της συνόδου κορυφής της Συμμαχίας στην Ουαλία, στις 4 και 5 Σεπτεμβρίου.

Αξιωματούχοι του ΝΑΤΟ έχουν δηλώσει ότι η Συμμαχία δεν θα εξοπλίσει την Ουκρανία, που δεν είναι μέλος της, αλλά ότι αυτό μπορούν να το πράξουν από μόνοι τους οι σύμμαχοι.

Διαβάστε επίσης: Ουκρανία: Έξι άμαχοι σκοτώθηκαν σε μάχες στο Ντονέτσκ