ΚΟΣΜΟΣ

Μυστικές υπηρεσίες: Γνωρίζουν ποιος είναι ο τζιχαντιστής Τζον (pics)

Μυστικές υπηρεσίες: Γνωρίζουν ποιος είναι ο τζιχαντιστής Τζον (pics)

Ο τζιχαντιστής Τζον, ο «δήμιος» που εμφανίζεται στα βίντεο με τους αποκεφαλισμούς των ομήρων, είναι γνωστός στις βρετανικές μυστικές υπηρεσίες.

Ο τζιχαντιστής John ήταν γνωστός στις βρετανικές μυστικές υπηρεσίες MI5, πριν ταξίδεψε στη Συρία και ενταχθεί στο βάρβαρο ισλαμικό κράτος.

Αξιωματούχοι των υπηρεσιών ασφαλείας έχουν προσδιορίσει τώρα ποιος είναι ο Βρετανός ο οποίος έπαιξε καθοριστικό ρόλο στα βίντεο με τις δολοφονίες των δύο αμερικανών δημοσιογράφων αλλά και του Βρετανού του οποίου το βίντεο με τον αποκεφαλισμό κυκλοφόρησε αργά το Σάββατο.

Οι υπηρεσίες όμως είναι αποφασισμένες να διατηρήσουν κρυφά τα στοιχεία του προκειμένου να μην διακινδυνέψουν τις ζωές των υπόλοιπων ομήρων.

Η αστυνομία και οι πράκτορες ασφαλείας θέλουν να συγκεντρώσουν ακόμα περισσότερες πληροφορίες προτού κάνουν επιδρομές στα σπίτια των φίλων και της οικογένειας του βρετανού φανατικού ισλαμιστή.

Οι ειδικοί πιστεύουν ότι οι μυστικές επιχειρήσεις είναι ο καλύτερος τρόπος προκειμένου να εντοπιστεί ο βρετανός δήμιος.

Θεωρούν ακόμα ότι ο Τζον βρίσκεται κοντά στα σημεία που οι τζιχαντιστές κρατούν τους ομήρους τους συμπεριλαμβανομένου και του πρώην οδηγού ταξί από τη Βρετανία, Alan Henning, ο οποίος εμφανίστηκε στο τέλος του βίντεο με τον αποκεφαλισμό του Haines.

Στην περίπτωση του τζιχαντιστή Τζον, φαίνεται ότι έχει ασπαστεί το ριζοσπαστικό Iσλάμ σχεδόν εν μία νυκτί και άφησε τη Βρετανία πριν από περισσότερο από ένα χρόνο, όπου και έγινε γρήγορα ένας σκληρός μαχητής.

Ως τότε δεν είχε δώσει κάποιο δικαίωμα στην MI5 (μυστικές υπηρεσίες Βρετανίας) ή στην αστυνομία προκειμένου να τον σταματήσουν από το να ταξιδεύει στο εξωτερικό.

Διαβάστε επίσης: Επίθεση των ΗΠΑ κατά των μαχητών του Ισλαμικού κράτους (pics+video)