ΚΟΣΜΟΣ

Οι τζιχαντιστές απειλούν ΗΠΑ και Ομπάμα

Οι τζιχαντιστές απειλούν ΗΠΑ και Ομπάμα

Ένα συγκλονιστικό βίντεο διάρκειας 55' δόθηκε στη δημοσιότητα από τους τζιχαντιστές με αποσπάσματα από παλαιότερες επιθέσεις ανταρτών κατά αμερικανών στρατιωτών, εν ψυχρώ δολοφονίες Σύρων, αλλά και απειλητικά μηνύματα με αποδέκτες τις ΗΠΑ και τον Μπαράκ Ομπάμα.

Οι «φλόγες του πολέμου» αποτελούν, σύμφωνα με ειδικούς, μια προσπάθεια των τζιχαντιστών να προπαγανδίσουν την απόπειρα ίδρυσης χαλιφάτων σε Συρία και Ιράκ, να στρατολογήσουν νέα μέλη, αλλά και να φοβίσουν τον πρόεδρο των ΗΠΑ και κατ' επέκταση και τους Αμερικανούς πολίτες.

Στο βίντεο καταγράφονται παλιότερες επιθέσεις ισλαμιστών κατά των αμερικανών στρατευμάτων στο Ιράκ, καθώς επίσης και μαζικές εκτελέσεις Σύρων, πιστών στον Μπασάρ αλ Άσαντ. Σε ένα κομμάτι του βίντεο, μάλιστα, παρουσιάζονται αιχμάλωτοι των τζιχαντιστών να σκάβουν τους τάφους τους.

«Που είναι ο Άσαντ; Που είναι ο στρατός του; Μας άφησαν εδώ μόνους να σκάβουμε τους τάφους μας. Ένα έχω να πω στους πατεράδες. Πάρτε τα παιδιά σας από τον στρατό του Άσαντ. Οι αντάρτες του Ισλαμικού Κράτους κατάφεραν να εισβάλουν σε στρατόπεδο όπου βρισκόμασταν 800 στρατιώτες και να μας συλλάβουν. Και ήταν ελάχιστοι», ακούγεται να λέει ένας από τους αιχμαλώτους λίγο πριν το τέλος του.

Ο τζιχαντιστής από τα βόρεια των ΗΠΑ

Το συγκεκριμένο βίντεο μελετάται εξονυχιστικά τις τελευταίες ώρες από τις αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες, τα μέλη των οποίων έχουν εστιάσει στον τζιχαντιστή που εμφανίζεται ως πρωταγωνιστής στα τελευταία λεπτά. Το γεγονός ότι μιλά άπταιστα τα αγγλικά έχοντας προφορά που παραπέμπει στις βόρειες πολιτείες των ΗΠΑ. Όπως βέβαια τονίζεται από τις αμερικανικές Αρχές, είναι άγνωστο αν πρόκειται για Αμερικανό ή Καναδό ή για άτομο που απλά έχει ζήσει στις Ηνωμένες Πολιτείες.