ΚΟΣΜΟΣ

Συρία: Νεκρός ο επικεφαλής της οργάνωσης Χορασάν

Συρία: Νεκρός ο επικεφαλής της οργάνωσης Χορασάν

Νεκρός είναι ο επικεφαλής της οργάνωσης Χορασάν η οποία αποτελεί στόχο των Αμερικανικών επιδρομών στη Συρία, σύμφωνα με μηνύματα τζιχαντιστών στο twitter.

Τα δημοσιεύματα θέλουν έναν τζιχαντιστή ο οποίος παλιότερα πολεμούσε μαζί με τη Χορασάν, να στέλνει μέσω του κοινωνικού δικτύου συλλυπητήρια μηνύματα για τον θάνατο του Μούχσιν αλ Φάντλι, παλαιό μέλος της αλ Κάιντα και φερόμενος επικεφαλής της Χορασάν, αλλά και του Αμπού Γιούσουφ αλ Τούρκι, ενός ακόμη ηγετικού στελέχους της οργάνωσης.

Να σημειωθεί πως η Χορασάν είναι νέα σχετική ονομασία και σύμφωνα με μελετητές του Συριακού πολέμου, πρόκειται για παρακλάδι της Αλ Κάιντα, δηλαδή την οργάνωση αλ Νόσρα που δρα για λογαριασμό της στη Συρία.

Σύμφωνα με αυτούς, η Ουάσινγκτον, προτάσσοντας τη Χορασάν και την απειλή ότι η οργάνωση σκόπευε να εξαπολύσει επιθέσεις εναντίον των ΗΠΑ, ήθελε να δείξει ότι δεν θα βρίσκονταν σε κίνδυνο μόνο η Συρία και η Μέση Ανατολή, αλλά και οι ίδιοι οι Αμερικανοί, αν δεν επενέβαινε στρατιωτικά.

«Στη Συρία κανείς δεν είχε ακούσει τη Χορασάν, παρά μόνο πρόσφατα αφού την ανέφεραν τα αμερικανικά μέσα», δήλωσε ο Ράμι Άμπντελ Ράχμαν διευθυντής του Συριακού Παρατηρητηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Διαβάστε επίσης:

ΗΠΑ: Καμία ένδειξη ότι σκοτώθηκε ο επικεφαλής της Χορασάν