ΚΟΣΜΟΣ

Δραματική έκκληση του πατέρα Βρετανού ομήρου στους τζιχαντιστές (vid)

Δραματική έκκληση του πατέρα Βρετανού ομήρου στους τζιχαντιστές (vid)

Έκκληση στους μαχητές του Ισλαμικού Κράτους να αφήσουν ελεύθερο το γιο του, απηύθυνε ο πατέρας του Βρετανού ομήρου Τζον Κάντλι, αποκαλύπτοντας πως η οικογένειά του προσπάθησε να επικοινωνήσει με τους τζιχαντιστές.

Μιλώντας από το κρεβάτι του νοσοκομείου όπου νοσηλεύεται με σοβαρά προβλήματα υγείας, ο 81χρονος Πολ Κάντλι ζήτησε από το ΙΚ, το οποίο έχει ήδη αποκεφαλίσει δύο Αμερικανούς δημοσιογράφους και ένα Βρετανό εργαζόμενο σε οργάνωση αρωγής, να επιτρέψουν στο γιο του να επιστρέψει στην πατρίδα του με ασφάλεια.

«Δε φανταζόμουν να περάσω έτσι το 81ο έτος μου», δήλωσε σε ένα βιντεοσκοπημένο μήνυμα. «Θέλω ο Τζον να γνωρίζει ότι είναι πολύ περήφανος για εκείνον. Δεν μπορώ να σκεφτώ μεγαλύτερη χαρά από το να δω την απελευθέρωση του αγαπημένου μου γιου και (να τον δω) να επιστρέφει σπίτι σε εμάς».

Ο 43χρονος Κάντλι, ο οποίος αγνοούνταν επί δύο χρόνια, αιχμαλωτίστηκε στη βόρεια Συρία τον Νοέμβριο του 2012, μαζί με το συνάδελφό του Τζέιμς Φόλεϊ που αποκεφαλίστηκε από τους φανατικούς ισλαμιστές του ΙΚ.

Ο πατέρας του Κάντλι αποκάλυψε επίσης ότι η οικογένειά του έχει προσπαθήσει να επικοινωνήσει με τους απαγωγείς του, ωστόσο δεν έλαβε κάποια απάντηση, προσθέτοντας ότι ο γιος του ήταν απλά ένας ανεξάρτητος φωτοειδησεογράφος που είχε πάει στη Συρία για να καταγράψει τα δεινά του λαού της.

Υπενθυμίζεται ότι ο Τζον Κάντλι έχει εμφανιστεί σε videos που έδωσε στη δημοσιότητα το ΙΚ στα οποία ανέφερε ότι σύντομα θα αποκαλύψει «στοιχεία» για την οργάνωση, με στόχο να αντικρούσει την εικόνα που έχει δημιουργηθεί για αυτή στη Δύση.

«Για πρώτη φορά έπειτα από σχεδόν δύο χρόνια είδαμε τον Τζον σε βίντεο στο οποίο είπε ότι εξακολουθεί να είναι αιχμάλωτος του Ισλαμικού Κράτος και ότι ίσως να ζήσει, ίσως να πεθάνει», τόνισε ο 81χρονος Πολ.

Μετά τη «μεγάλη ανακούφιση» που ένιωσε η οικογένεια του Κάντλι, το συναίσθημα αυτό μετατράπηκε σε «απελπισία» και «αδυναμία», υπογράμμισε ο πατέρας του Τζον Κάντλι.

Διαβάστε ακόμα:

Εξωγήινα «αυγά» ξεβράστηκαν σε παραλία του Σίδνεϊ! (vid+pics)

Τραγωδία στην Ινδία: Δεκάδες άτομα ποδοπατήθηκαν σε πανηγύρι! (vid)

Ιταλία: Υπό κατάσχεση 800... μπαλκόνια στη σεισμόπληκτη Λ'Άκουιλα

Σουηδία: Η νέα κυβέρνηση θα αναγνωρίσει το κράτος της Παλαιστίνης

Εξαιρετικά σπάνιο σύνδρομο: Ξύπνησε με ξένη προφορά! (vid)

Ρωσία: Θυελλώδης άνεμος τον πήρε και τον σήκωσε! (vid)