ΚΟΣΜΟΣ

Έμπολα: Απεβίωσε ο πρώτος ασθενής του ιού στις ΗΠΑ (vid)

Έμπολα: Απεβίωσε ο πρώτος ασθενής του ιού στις ΗΠΑ (vid)

Τη μάχη για τη ζωή του έχασε ο Τόμας ΈρικΝτάνκαν, ο πρώτος άνθρωπος που διαγνώστηκε με τον ιό Έμπολα στις ΗΠΑ.

Όπως ενημέρωσε η Ουέντελ Ουάτσον, εκπρόσωπος του νοσοκομείου του Τέξας «Health Presbyterian», όπου νοσηλευόταν σε καραντίνα ο άτυχος άνδρας που προσβλήθηκε από το θανατηφόρο ιό στην πατρίδα του Λιβερία: «Με βαθιά θλίψη και ειλικρινή απογοήτευση θα πρέπει να σας ενημερώσουμε για το θάνατο του Τόμας Ντάνκαν σήμερα το πρωί στις 07.51πμ (τοπική ώρα)».

Αξίζει να σημειωθεί ότι τέσσερα ακόμη άτομα που διέμεναν στο ίδιο διαμέρισμα με τον 42χρονο Ντάνκαν - τον πρώτο που διαγνώστηκε με τον ιό εκτός δυτικής Αφρικής - βρίσκονται σε απομόνωση και εξετάζονται από τους γιατρούς.

Ο Ντάνκαν ασθένησε, αφού επέστρεψε στο Τέξας την 20ή Σεπτεμβρίου από τη Λιβερία της δυτικής Αφρικής, όπου είχε πάει να επισκεφτεί μέλη της οικογένειάς του, ενώ όπως είχε δηλώσει ο πρόεδρος του Κέντρου Ελέγχου Ασθενειών των ΗΠΑ, Τόμας Φρίντεν, δε λάμβανε κανένα από τα πειραματικά φάρμακα για το φονικό ιό, καθώς τα αποθέματα του ZMapp έχουν τελειώσει και «δεν πρόκειται να είναι σύντομα διαθέσιμα».

Ο θάνατος του ασθενούς έχει σημάνει συναγερμό στις ΗΠΑ, εντείνοντας τις ανησυχίες για τα σενάρια πως ο θανατηφόρος ιός θα μπορούσε να εξαπλωθεί στη χώρα.

Διαβάστε ακόμα:

ΗΠΑ: Γιατρός που νίκησε τον Έμπολα προσφέρει αίμα σε άλλον ασθενή

Έμπολα: Ελάχιστος ο κίνδυνος εξάπλωσής του στην Ευρώπη