ΚΟΣΜΟΣ

Η Άγκυρα αποκλείει το ενδεχόμενο «μονομερούς» επιχείρησης στην Κομπάνι

Η Άγκυρα αποκλείει το ενδεχόμενο «μονομερούς»  επιχείρησης στην Κομπάνι

Δεν είναι ρεαλιστικό να περιμένει κανείς ότι η Τουρκία θα διεξαγάγει μονομερή χερσαία επιχείρηση για τη σωτηρία της συριακής κουρδικής πόλης Κομπάνι", δήλωσε σήμερα ο τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου.


"...Διεξάγουμε συνομιλίες...Όταν θα υπάρξει κοινή απόφαση, η Τουρκία δεν θα αποστεί από το να διαδραματίσει τον ρόλο που τής αντιστοιχεί", δήλωσε ο τούρκος υπουργός Εξωτερικών κατά τη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου με τον γενικό γραμματέα του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ που επισκέπτεται την Κωνσταντινούπολη.

Από την πλευρά του, ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ διευκρίνισε ότι η δημιουργία ζώνης ασφαλείας ή απαγόρευσης των πτήσεων στο έδαφος της Συρίας δεν βρίσκεται "ακόμη" στο μενού των συζητήσεων.

"Θεωρώ ότι δεν υπάρχει απλή και ευθεία απάντηση στα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε", δήλωσε ο Γενς Στόλτενμπεργκ. Η δημιουργία ζώνης ασφαλείας στη βόρεια Συρία την οποία θα υπερασπίζεται η Τουρκία δεν βρίσκεται "ακόμη" στο μενού των συνομιλιών των συμμάχων της στο ΝΑΤΟ", δήλωσε ο γενικός γραμματέας της Συμμαχίας.

Διαβάστε επίσης: Κομπάνι: Νέες αεροπορικές επιδρομές κατά των τζιχαντιστών