ΚΟΣΜΟΣ

Χονγκ Κονγκ: Μυρίζει… μπαρούτι ξανά η ατμόσφαιρα

Χονγκ Κονγκ: Μυρίζει… μπαρούτι ξανά η ατμόσφαιρα

Τις προγραμματισμένες συνομιλίες με εκπροσώπους των φοιτητών που πρωτοστάτησαν στις διαδηλώσεις των τελευταίων ημερών, ματαίωσε η κυβέρνηση του Χονγκ Κονγκ.

Μια απόφαση που αποτελεί καίριο πλήγμα στις προσπάθειες αποκλιμάκωσης της πολιτικής κρίσης στην κινεζική επαρχία, μετά τις μαζικές κινητοποιήσεις με αιτήματα μεγαλύτερες πολιτικές ελευθερίες και την παραίτηση του κυβερνήτη Λεούνγκ Τσουν-γινγκ.

Η απόφαση αυτή ανακοινώθηκε μάλιστα μερικές ώρες αφού βουλευτές απαίτησαν να γίνει έρευνα, μετά τις καταγγελίες ότι ο Λεούνγκ έλαβε αμοιβή 6,4 εκατ. δολαρίων από μια επιχείρηση, ενώ βρισκόταν σε δημόσιο αξίωμα.

Την ίδια ώρα, οι φοιτητές που ηγούνται του κινήματος αμφισβήτησης κάλεσαν κι άλλους πολίτες να πάρουν μέρος στις διαδηλώσεις και τις καταλήψεις, αντιδρώντας στην κυβερνητική απόφαση.

Ο Άλεξ Τσόου, ηγέτης της Ένωσης Φοιτητών του Χονγκ Κονγκ, κάλεσε τους πολίτες να εντείνουν τις καταλήψεις και τις διαδηλώσεις στην πόλη, καθώς ο αριθμός των συμμετεχόντων στις κινητοποιήσεις έχει μειωθεί σημαντικά, μετά το αποκορύφωμα των διαδηλώσεων την περασμένη εβδομάδα.

Σημειώνεται τέλος ότι η επικεφαλής της κυβέρνησης υπό τον Λεούνγκ, Κάρι Λαμ, δήλωσε νωρίτερα πως ακυρώνονται οι συνομιλίες, κρίνοντας ότι είναι αδύνατον να διεξαχθεί εποικοδομητικός διάλογος με την Ένωση Φοιτητών…

Διαβάστε ακόμα:

ΕΕ: Ενισχύει τα σύνορα λόγω τζιχαντιστών

Έμπολα - Ισπανία: Συγκλονιστικές καταγγελίες του γιατρού που περιέθαλψε τη νοσοκόμα!