ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ: Το μήνυμα της νοσοκόμας που μολύνθηκε από τον ιό Έμπολα (vid)

ΗΠΑ: Το μήνυμα της νοσοκόμας που μολύνθηκε από τον ιό Έμπολα (vid)

Βίντεο με τη Νίνα Φαμ, την πρώτη νοσηλεύτρια στο Ντάλας των ΗΠΑ που προσβλήθηκε από τον ιό Έμπολα, έδωσε στη δημοσιότητα το νοσοκομείο του Τέξας όπου νοσηλευόταν

Η Φαμ προτού μεταφερθεί σε ειδικό κέντρο στο Μέριλαντ στέλνει το μήνυμά της στον κόσμο, κάτι το οποίο ζήτησε μάλιστα η ίδια.

Η βιντεοσκόπηση έγινε από τον γιατρό της Γκάρι Βένσταιν την τελευταία φορά που την επισκέφτηκε. Η νοσοκόμα ακούγεται να λέει, «ελάτε όλοι στο Μέριλαντ» και σας «αγαπώ όλους».

«Ευχαριστούμε που τα πηγαίνεις καλύτερα και που ήσουν μέλος της ομάδας εθελοντών που φρόντισαν τον πρώτο ασθενή που έφτασε προσβεβλημένος από το θανατηφόρο ιό του Έμπολα σε αμερικανικό έδαφος. Σημαίνει πολλά. Πήρατε όλοι μια τεράστια ευθύνη», λέει ο γιατρός στην κοπέλα, σε μια προσπάθεια να της δώσει θάρρος.

Η Φαμ, η οποία μολύνθηκε από τον ιό που έχει ήδη σκοτώσει τουλάχιστον 4.500 άτομα στην Αφρική, δακρύζει.

«Μην κλαις, μην κλαις, είμαστε όλοι πραγματικά υπερήφανοι για εσένα», της λέει ο γιατρός της.

«Ελάτε όλοι Μέριλαντ», λέει η ίδια προσπαθώντας να αλλάξει τη διάθεσή της.

«Πάρτι στο Μέριλαντ» της απαντά ο γιατρός, όμως η νοσοκόμα δακρύζει και πάλι.

Η Νίνα Φαμ ήταν ανάμεσα στο νοσηλευτικό προσωπικό που είχε εθελοντικά φροντίσει τον Τόμας Ντάνκαν, το Λιβεριανό που είχε φτάσει αεροπορικώς στις ΗΠΑ. Ο τελευταίος είναι το πρώτο άτομο που κατέληξε από το θανατηφόρο ιό του Έμπολα σε αμερικανικό έδαφος.

Συνολικά 4.493 άνθρωποι έχουν πεθάνει από τη χειρότερη επιδημία του ιού Έμπολα στην ιστορία, σύμφωνα με τον απολογισμό ως την Κυριακή 12η Οκτωβρίου που δημοσίευσε σήμερα ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας.

Ο διεθνής οργανισμός ανακοίνωσε ότι συνολικά έχουν καταγραφεί 8.997 επιβεβαιωμένα, πιθανά και ύποπτα κρούσματα του ιού Έμπολα έχουν αναφερθεί σε επτά χώρες παγκοσμίως.

Μεταξύ των χωρών που έχουν εμφανιστεί συμπτώματα του ιού είναι η Ισπανία και οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής και στις δύο χώρες μολύνθηκαν εργαζόμενοι στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης, καθώς επίσης η Σενεγάλη και η Νιγηρία, χώρες οι οποίες φαίνεται ότι κατάφεραν να αποτρέψουν την εξάπλωση της ασθένειας.

«Είναι σαφές ότι η κατάσταση στη Γουινέα, Λιβερία και τη Σιέρα Λεόνε επιδεινώνεται, με εκτεταμένη και συνεχή μετάδοση (του Έμπολα)», ανέφερε ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας.

Διαβάστε επίσης:

Συναγερμός: Θάνατος εν ώρα πτήσης- Φόβοι για κρούσμα Έμπολα

Έκτακτη σύνοδος για τον Έμπολα στην Αβάνα