ΚΟΣΜΟΣ

Τουρκία: Καταυλισμός προσφύγων με το όνομα Κούρδισας καμικάζι

Τουρκία: Καταυλισμός προσφύγων με το όνομα Κούρδισας καμικάζι

Νέο καταυλισμό για τη φιλοξενία Σύρων προσφύγων, στον οποίο έδωσε μάλιστα το όνομα μιας Κούρδισας καμικάζι από το Κομπάνι, άνοιξε η δημοτική αρχή της τουρκικής πόλης Σουρούτς, την οποία κυβερνά το μεγαλύτερο κουρδικό κόμμα της Τουρκίας.

Την 5η Οκτωβρίου, η 20χρονη «Αρίν Μιρχάν», το πραγματικό όνομα της οποίας είναι Ντιλάρ Γκενξεμίς, ανατινάχθηκε, παίρνοντας μαζί της δεκάδες τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους, σύμφωνα με τις Μονάδες Προστασίας του Λαού (YPG), τον ένοπλο βραχίονα του μεγαλύτερου κουρδικού πολιτικού κόμματος της Συρίας.

«Η Αρίν θυσίασε τη ζωή της για το λαό της και απέδειξε αυτό που η δύναμη μιας γυναίκας μπορεί να κάνει. Το όνομά της θα τιμηθεί», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Τζιχάτ Ιντζό, συντονιστής του καταυλισμού.

Σύμφωνα με τον Ιντζό, ο νέος αυτός καταυλισμός που μπορεί να φιλοξενήσει 5.500 ανθρώπους δεν έλαβε καμία βοήθεια από την τουρκική διεύθυνση Διαχείρισης Καταστροφών και Εκτάκτων Καταστάσεων (Afad), που διαχειρίζεται τις άλλες προσωρινές εγκαταστάσεις όπου έχει βρει καταφύγιο ένα μέρος των 200.000 Κούρδων προσφύγων από το Κομπάνι.

«Είναι τιμή μας να φιλοξενούμαστε σε έναν καταυλισμό που φέρει το όνομά της», δήλωσε μία πρόσφυγας, η Βαχίντε Μουσταφά, από την είσοδο της σκηνής της.

«Η Αρίν ήταν πιο θαρραλέα από εμάς. Κανείς άλλος δεν θα μπορούσε να κάνει ό,τι έκανε» προσέθεσε ο Φαουάζ Άμπντο, ένας 55χρονος πρόσφυγας.

«Εκείνη έδωσε το αίμα της για εμάς, αυτό κανείς δε μπορεί να το ανταποδώσει. Εκείνη θυσιάστηκε για έναν ευγενή σκοπό, η ενέργειά της μας έχει κάνει υπερήφανους», υπογράμμισε η Τζαζία Ιμπραήμ, μία 29χρονη μητέρα που διέσχισε τα σύνορα για να φθάσει στην Τουρκία με τα 4 της παιδιά. «Θα ήθελα να βρισκόμουν στην θέση της. Θα ήθελα οι καρδιές μας να είναι το ίδιο γενναίες με τη δική της», πρόσθεσε.

Αν και πάντως συνιστά μια πρώτη στη συριακή κρίση, η χρήση βομβιστών καμικάζι από τα κουρδικά κόμματα δεν αποτελεί καινοτομία. Τη δεκαετία του ’90 το αυτονομιστικό κουρδικό κόμμα του PKK είχε εξαπολύσει πολλές επιθέσεις αυτού του είδους εναντίον των ενόπλων δυνάμεων στην Άγκυρα. Οι καμικάζι στην πλειοψηφία τους ήταν γυναίκες…

Διαβάστε ακόμα:

Ιταλία: Πληρώνουν τις οικογένειες για να κάνουν παιδιά!

Σουηδία: Καλά κρατεί το μυστήριο με το υποβρύχιο

Φρικιαστική θηριωδία των τζιχαντιστών: Αποκεφάλισαν κοριτσάκι;

Η σπάνια φιλία ανάμεσα σε ένα μωρό ρινόκερο και ένα κατσικάκι! (vid)

Σάλος με τη… σεξοπεριοδεία διάσημης πορνοστάρ! (vids+pics)

Νίκησε τον Έμπολα η Ισπανίδα νοσοκόμα!

ΗΠΑ: Σε κρίσιμη κατάσταση 15χρονος μετά από ομαδικό βιασμό σε πάρτι!

Έμπολα: Η συγκινητική έκκληση της προέδρου της Λιβερίας

ΗΠΑ: Αστυνομικός φώναξε κοντά του σκύλο για να τον πυροβολήσει! (vid)

Κίνα: Αρκούδα ξερίζωσε το χέρι 9χρονου σε ζωολογικό κήπο!